Holzindustrie Schweighofer anunţă consultări cu organizaţii de mediu, pentru a combate tăierile ilegale în România

Holzindustrie Schweighofer anunţă consultări cu organizaţii de mediu, pentru a combate tăierile ilegale în România

Reprezentanţii Schweighofer susţin că firma are un obiectiv comun cu organizaţiile de mediu – silvicultură sustenabilă şi utilizare sustenabilă a lemnului în România FOTO Adevărul

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer susţine că în prezent se consultă cu organizaţii de mediu pentru a combate tăierile ilegale în România, a anunţat marţi compania printr-un comunicat prin care invită comunitatea De-clic.ro la dialog.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiativa companiei a venit după ce în semn de protest, dar şi pentru a boicota vânzarea de lemn ilegal, nouă membri ai comunităţii De-clic.ro s-au costumat pe 10 decembrie 2016, în animale sălbatice şi au vizitat două magazine de bricolaj care comercializează lemn de la firma austriacă. 

Holzindustrie Schweighofer afirmă că susţine activiştii de mediu din România.

"În această privinţă, responsabilitatea noastră de a ne îngriji de viitorul pădurilor depăşeşte obligaţiile legale", a precizat compania.

"Holzindustrie Schweighofer a iniţiat deja mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea activităţilor companiei. Acestea se bazează pe propunerile constructive primite de la toţi factorii interesaţi, iar compania invită şi comunitatea De-clic.ro să se angajeze la acest dialog constructiv”, se arată în comunicatul transmis de firma austriacă.

Reprezentanţii Schweighofer susţin că firma are un obiectiv comun cu organizaţiile de mediu – silvicultură sustenabilă şi utilizare sustenabilă a lemnului în România.

La sfârşitul anului trecut , retailerul de bricolaj Hornbach anunţa că din luna ianuarie 2017 va renunţa la contractul cu firma austriacă Holzindustrie Schweighofer în ceea ce priveşte comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit, deoarece compania vrea ca furnizorii săi “să respecte principiile silviculturii responsabile”.

La începutul anului trecut, Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile înţelegeri între companii active pe piaţa prelucrării lemnului în vederea împărţirii pieţei, surselor de aprovizionare, precum şi adjudecării lemnului destinat comercializării la un preţ minimal în cadrul licitaţiilor organizate de Direcţiile silvice Alba şi Hunedoara.

Consiliul Concurenţei, a efectuat, la acea dată, inspecţii inopinate la sediile companiilor Holzindustrie Schweighofer, Egger Romania, Kronospan Romania, Kronospan Sebeş, Silva Logistic Services, Alredia şi Lacul Codrilor.

Holzindustrie Schweighofer a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 1,9 miliarde de lei(422 de milioane de euro), în uşoară scădere faţă de 2014, an în care compania a obţinut afaceri de 2 miliarde de lei. Firma austriacă a înregistrat un profit de 206 milioane de lei (45 de milioane de euro).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările