Hidroelectrica va furniza energie electrică pentru RATB şi Metrorex

Hidroelectrica va furniza energie electrică pentru RATB şi Metrorex

Hidroelectrica a câştigat în luna Iunie anul curent procedurile de achiziţiei publică privind atribuirea contractelor de servicii de frunizare a energiei electrice către RATB şi Metrorex.

Criteriul de atribuire utilizat în cadrul licitaţiilor desfăşurate pe platforma SEAP a fost ”preţul cel mai scăzut”. Cele două contracte, ce urmează să se deruleze pe o perioadă de un an începând cu 01.07.2018, au ca obiect livrarea de către Hidroelectrica a unui total de cca. 297.000 Mwh energie electrică pe medie şi joasă tensiune: 195.000 Mwh către Metrorex SA şi 101.678 Mwh către RATB.
 
”Faptul că Hidroelectrica a câştigat aceste contracte certifică o dată în plus faptul că societatea este capabilă să facă performanţă atât în domeniul  producerii, cât şi al valorificării energiei electrice. Chiar şi în condiţii de concurenţă serioasă, venită din partea unor mari jucători pe piaţa de energie, Hidroelectrica îşi îndeplineşte punct cu punct obiectivele din strategiile de vânzare.” – a declarat Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica. ”Dorim să arătăm că rezultatele excepţionale ale societăţii din ultima perioadă nu sunt deloc întâmplătorare, ci sunt rodul unei viziuni pe termen lung şi al optimizării structurii şi modului de funcţionarea proceselor din cadrul societăţii.”
 
Hidroelectrica este, conform rezultatelor exerciţiului financiar din 2017, cea mai valoroasă dintre companiile româneşti şi este, de asemenea, principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Anul trecut Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 1.603 milioane lei raportat la o cifra de afaceri de 3.254 milioane lei şi o EBITDA de 69%. De asemenea, în primul trimestru al anului 2018, societatea estimează un profit brut de 569 milioane lei, la o cifră de afaceri de 970 de milioane, EBITDA pentru primul trimestru al anului în curs fiind de 74%.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: