Gigi Becali a luat o amendă de 183.000 de lei "pe persoană fizică" de la Consiliul Concurenţei. Omul de afaceri nu a notificat achiziţia ARCOM

Gigi Becali a luat o amendă de 183.000 de lei

Omul de afaceri George Becali a omis să notifice Consiliul Concurenţei privind preluarea în 2008 a companiei AECOM FOTO Adevărul

Consiliul Concurenţei l-a sancţionat pe Gigi Becali cu o amendă de 183.526 de lei pentru că acesta nu a notificat instituţia privind preluarea companiei ARCOM.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Prin mai multe tranzacţii succesive, domnul George Becali a achiziţionat, în 2008, pachetul majoritar de acţiuni, respectiv 71,53% din capitalul social al companiei ARCOM SA Bucureşti, dar nu a notificat autoritatea de concurenţă cu privire la această operaţiune. Potrivit legislaţiei în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. Adică, cumpărătorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a 
influenţă activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei etc, înainte că autoritatea de concurenţă să analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu", se arată într-un comunicat al instituţiei.
 
În urmă investigaţiei declanşate în 2012, Consiliul Concurenţei a constatat că după dobândirea controlului asupra companiei, şi implicit asupra companiilor controlate de această, Becali şi-a exercitat drepturile de vot aferente participaţiei achiziţionate în cadrul Adunărilor Generale Extraordinare/Ordinare ale Acţionarilor.
 
Conform Legii concurenţei, sunt supuse controlului şi trebuie notificate toate tranzacţiile unde cifra de afaceri cumulată a celor două companii depăşeşte 10 milioane de euro sau dacă una dintre firme are vânzări de peste 4 milioane de euro.
 
ARCOM este fosta Antrepriză Română de Construcţii Montaj, care a fost înfiinţată în anul 1969 şi are activităţi în execuţia de lucrări de construcţii, producerea şi comercializarea materialelor de construcţii şi instalaţii, realizarea şi montajul confecţiilor metalice, extragerea produselor de balastieră, executarea lucrărilor de terasamente, inchiriearea de utilaje de construcţii.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: