Gabriel Ignat, fost manager la Dalkia România, este noul şef al ELCEN Bucureşti. El îl înlocuieşte pe Dan Ştefan Cetacli

Gabriel Ignat, fost manager la Dalkia România, este noul şef al ELCEN Bucureşti. El îl înlocuieşte pe Dan Ştefan Cetacli

ELCEN furnizează electricitate şi agent termic în Bucureşti şi Constanţa

Directorul general al Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), Dan Ştefan Cetacli, a fost înlocuit în funcţie de un fost manager al Dalkia România, Gabriel Ignat, informează Departamentul pentru Energie. Cetacli a fost la conducerea ELCEN din mai 2010.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul şef al ELCEN este absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, Facultatea de Energetică, şi a lucrat anterior la Dalkia România, în funcţia de manager studii proiecte mari.

Anterior, Ignat a fost manager de proiect la ISPE (Institutul de Studii şi Proiectări Energetice), în intervalul mai 2010 - noiembrie 2013.

Program de eficientizare

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat recent că vrea să înceapă un program de eficientizare a ELCEN, care ar urma asă includă şi schimbarea conducerii producătorului de energie electrică şi termică.

ELCEN, companie controlată de stat prin Departamentul pentru Energie, operează în Bucureşti şi Constanţa, fiind principalul furnizor de energie termică pentru clienţii din cele două oraşe.

Compania livrează energia termică indirect clienţilor finali, prin intermediul RADET, societate cu care ar urma să fuzioneze.

RADET are restanţe de plată către ELCEN în valoare totală de 3,26 miliarde de lei (741 de milioane de euro), din care 994 milioane de lei reprezintă penalizările de întârziere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: