Gabriel Dumitraşcu: Consiliul de Administraţie de la Tarom şi-a dat demisia în bloc. „Era un consiliu provizoriu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Dumitraşcu FOTO Mediafax
Gabriel Dumitraşcu FOTO Mediafax

Toţi membrii Consiliului de Administraţie Tarom si-au dat demisia după ce au aprobat bugetul pe 2015, a declarat Gabriel Dumitraşcu, preşedintele CA al companiei, citat de Hotnews.

El a mai precizat că înainte de demisie au decis şi aprobarea unei noi organigrame, care prevede înfiinţarea unui post de director general adjunct, care va prelua o parte din atribuţiile actualului director general, Christian Heinzmann. Dumitraşcu susţine, însă, că nu au existat presiuni politice, potrivit sursei citate.

Contactat de către "Adevărul", Dumitraşcu a confirmat demisia, dar justifică gestul prin faptul că mandatul actualului consiliu era provizoriu. "Etapa următoare este implementarea strategiei. Nu se poate implementa o strategie cu mandate pe şase luni sau un an, trebuie minim doi ani. Ministerul avea oportunitatea de a continua cu noi şi să ne numească cu mandat plin, ori să numească pe alţii şi să vină ei cu propria lor strategie", a afirmat Dumitraşcu. El a completat că în ultimii ani a lipsit stabilitatea în cadrul companiei.

Christian Heinzmann, directorul general al Tarom, demisiile au venit după ce Ministerul Transporturilor a trimis o listă cu alţi administratori. "Ieri după amiaza am avut o şedinţă de board pozitivă, iar aseară membrii CA şi-au depus demisiile, după venirea listei cu viitorii administratori, transmisă de Ministerul Transporturilor", a afirmat Heinzmann, citat de Mediafax. 

Consiliul era condus, din mai 2014, de fostul şef al Direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie Gabriel Dumitraşcu. Ceilalţi administratori erau Dante Stein, Toma-Dorin Cîmpeanu, Dan Andrei şi Anişoara Cornilă.

În ultimii doi ani au existat mari conflicte în interiorul Tarom, Lucian Isar – fost membru în Consiliul de Administraţie al companiei, aducând acuze grave.

Isar arăta că asupra managerului privat Christian Heinzmann se exercitau constant presiuni, fiind „rugat să se îmbolnăvească“. În acel moment, o parte a consiliului de administraţie susţinea planul lui Heinzmann de eficientizare, iar altă parte era împotriva acestuia, inclusiv fostul ministru Relu Fenehciu.

Ulterior, Fenehciu a fost condamnat, iar ministru al Transporturilor a devenit Ramona Mănescu, care l-a susţinut pe Heinzmann.

Între timp, USL s-a spart iar noii miniştri au fost Dan Şova şi Ioan Rus. Consiliul de Administraţia a înregistrat şi el ulterior modificări.

Anul trecut, piloţii Tarom au declanşat mai multe proteste din cauza salariilor şi a condiţiilor de zbor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite