FOTO Remus Borza a prezentat-o pe „prinţesa moştenitoare“ din cadrul Hidroelectrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolventă de hidroenergetică cu zece pe linie, Mirela Moga este o tânără de 25 de ani care a fost prezentată joi de către Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, drept „prinţesa moştenitoare“ a companiei, acesta sugerând că va fi numită director de sucursală în viitor.

Alături de alţi 10 absolvenţi de energetică şi hidroenergetică, ea face parte din lot select de şefi de promoţie care au fost angajaţi la începutul lunii septembrie de către Hidroelectrica în cadrul unui efort de întinerire a companiei, din cauză că media de vârstă în companie este de 49,5 ani.

El a afirmat că în anul 2012 nu a putut să o angajeze pe tânără deoarece tot el dăduse ordine ca nicio rudă a angajaţilor din Hidroelectrica să nu mai fie angajată. 

Or, chiar dacă a terminat cu zece pe linie la toate examenele, inclusiv licenţa, tânăra nu a putut fi angajată până când interdicţia nu a fost ridicată, deoarece este fiica fost şef de Resurse Umane din zona Sebeş. 

image

Borza a spus ieri că până la intrarea în insolvenţă a  companiei, în anul 2012, circa 3.000 de angajaţi a companiei erau rude între ei, ceea ce făcea compania drept o „Cosa Nostra“. „În 2012 am constatat o realitate: din 5.239 de salariaţi, 3.000 dintre ei erau rude. Prea se transformase Hidroelectrica într-o Cosa Nostra. Angajarea exclusiv pe criteriul de rudenie s-a dovedit a fi contraproductivă“, a punctat el. 

Tânăra de 25 de ani a terminat în 2013 Facultatea de Hidroenergetică de la Timişoara, fiind şefă de promoţie, iar în acest an a terminat masterul. 

Hidroelectrica i-a oferit acum un post de inginer în cadrul companiei, însă Borza a arătat că va primi o funcţie de conducere în cadrul companiei. 

„Este mai presus de toate o fată deşteaptă şi va fi un om valoros şi loial companiei. Până voi pleca de la Hidroelectrica, s-ar putea să o promovez şi director de sucursală. Trebuie să acceptăm că a venit momentul să predăm ştafeta, pentru că ei sunt viitorul Hidroelectricii”, adaugă administratorul judiciar.

Până atunci, însă, Borza a spus că timp de şase luni, Mirela va fi trimisă numai pe teren, pentru a se obişnui cu instalaţiile, urmând să lucreze în hidrocentrale, la transformatoare, statori, turbine şi alte echipamente, pentru a se "mânji de vaselină" şi a cunoaşte direct părţile mecanice şi cele electrice. Ulterior, va reveni la birou. 

image
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite