FOTO Cortul-hamac suspendat în copac, invenţia care face senzaţie în lumea campingului

FOTO Cortul-hamac suspendat în copac, invenţia care face senzaţie în lumea campingului

Cortul poate fi montat în orice loc în care există posibilitatea de a fi ancorat triunghiular

V-aţi imaginat vreodată că vă puteţi petrece vacanţa într-un copac? Tentsile, compania care a inventat cortul în copac, vine acum şi în România. În 2013, Tentsile a revoluţionat lumea campingului lansând „casele în copac portabile“, corturile-hamac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spre deosebire de corturile obişnuite, aceste corturi nu se montează pe pământ, ci sunt suspendate în aer. E nevoie doar de trei copaci dispuşi în triunghi (mai mult sau mai puţin ascuţit), de care să fie ancorate.

Se poate monta oriunde

Datorită modului în care sunt realizate, aceste corturi oferă iubitorilor de natură un mod nou de petrecere a timpului liber, beneficiind în acelaşi timp de un confort deosebit.

Corturile Tentsile combină versatilitatea unui hamac cu confortul şi siguranţă unui cort, pentru că pot fi montate oriunde, chiar dacă pe jos sunt stânci, e noroi, solul e plin de pietre sau vegetaţia este bogată.

Sau, de ce nu, chiar şi deasupra unui râu

„Dacă toţi vom sta în copaci, n-o să-i mai poată tăia nimeni“, este motto-ul lui Alex Shirley-Smith, creatorul corturilor Tentsile. Compania şi-a propus ca pentru fiecare cort vândut să planteze trei copaci.

„Cu ocazia intrării pe piaţă din România, Tentsile oferă o reducere de 10% la toate produsele achiziţionate de pe site-ul tentsile.ro.
Pentru a obţine această reducere trebuie să folosiţi codul TENTSILEROMANIA la comanda de pe site“, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit ofertelor de pe site, un astfel de cort-hamac poate fi achiziţionat la preţuri cuprinse între 250 şi 675 de dolari SUA.

Cine sunt inventatorii

Totul a început cu doi londonezi şi pasiunea lor pentru luna împădurită Endor, lumea imaginată de George Lucas în trilogia Războiul Stelelor.

În 2002, inspirat de pânza ţesută de păianjeni, arhitectul de case în copaci Alex Shirley-Smith, care are origini româneşti, a realizat un prototip al unei case în copac pliabile în livingul locuinţei sale.

După zece ani şi mai multe încercări, Alex şi-a unit forţele cu designerul şi inventatorul Kirk Kirchev, originar din Bulgaria. Împreună, în 2012, au dezvoltat primul cort supendat Stingray, iar un an mai târziu au început producţia de serie. Al doilea cort-Connect-a fost lansat în 2014, iar Vista a venit la începutul acestui an.

Tot în 2015 a fost lansat şi Trillium, singurul hamac care poate găzdui trei persoane.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: