Formularele pentru transportatorii care vor restituirea accizei suplimentare vor fi publicate săptămâna viitoare de Autoritatea Rutieră Română

Formularele pentru transportatorii care vor restituirea accizei suplimentare vor fi publicate săptămâna viitoare de Autoritatea Rutieră Română

Acciza suplimentară de 7 eurocenţi la carburanţi este aplicată de la 1 aprilie 2014, măsura fiind criticată constant de către transportatori FOTO Adevărul

Autoritatea Rutieră Română (ARR) va publica săptămâna viitoare, online, formularele necesare depunerii solicitărilor de înscriere în Registrul vehiculelor a transportatorilor eligibili pentru restituirea unei părţi din acciza la carburanţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cursul săptămanii viitoare vor fi publicate pe site-ul Autorităţii Rutiere Române (www.arr.ro) formularele necesare depunerii solicitărilor de înscriere în Registrul vehiculelor a operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei. Solicitările şi documentele aferente vor fi depuse sau transmise la sediul agenţiei teritoriale ARR din judeţul unde operatorul economic a obţinut Licenţa comunitară/Certificatul de transport în cont propriu. Operatorii economici străini pot depune solicitările, în limba română, la orice agenţie teritorială ARR“, se arată într-un comunicat al Autorităţii.
 
Hotărârea de Guvern privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire, ca ajutor de stat, a unei părţi din acciza suplimentară la motorină va intra în vigoare marţi, 15 iulie. Plata ajutorului de stat va fi efectuată până la 31 martie 2019. 
 
ARR, în calitate de administrator al schemei de ajutor de stat, stabileşte eligibilitatea solicitanţilor, transmiţând Ministerului Finanţelor, ordonatorul principal de credite, firmele care vor beneficia de restituirea diferenţei de acciză.
 
Procedura de restituire prevede înregistrarea în Registrul vehiculelor a operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei şi solicitarea trimestrială a restituirii sumelor care provin din plata taxei suplimentare.
Pentru anul 2014, bugetul alocat acestei scheme de ajutor este de 282,5 milioane lei, cu posibilitatea suplimentării.
 
Acciza suplimentară de 7 eurocenţi la carburanţi este aplicată de la 1 aprilie 2014, măsura fiind criticată constant de către transportatori.Mai puteţi citi: 

 

 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările