Firmele din România, pe ultimul loc în UE la capitolul inovare

Doar 14,6% dintre firmele din România cu cel puţin 10 angajaţi au desfăşurat şi activităţi de inovare în perioada 2016-2018, ceea ce plasează ţara pe ultimul loc în Uniunea Europeană, unde peste jumătate (50,3%) dintre firme au desfăşurat şi activităţi de inovare, arată datele publicate vineri de Eurostat, potrivit Agerpres.
Adicătelea suntem proşti şi leneşi.
Salariul minim fiind foarte mic, nu este rentabil sa inovezi. Munca mauala este prea ieftina si nu justifica investitia in PLC, SCADA, aplicatii software corespunzatoare. 1.Inapoierea tehnologica este consecinta salariului minim prea mic. 2. Migratia fortei de munca inovatoare catre state in care inovarea este stimulata. 3. Migratia fortei de munca manuale catre state in care munca manuala este mai bine platita.
Lucifer, nu fiti prosti! cryptoplace.cloud/
Comentariu neaprobat.
Inovarea era un atribut al „comunismului”, în fabrici se stimula inovarea fiind conceput și un mod de calcul al plății inovatorului, acum toate „noutățile” tehnologice ne vin de la „partenerii strategici”, mult mai deștepți.
Vasile, fiti destepti. cryptoplace.cloud/
Nu este neaparat vina angajatilor ca inovarea la noi se afla la un nivel asa de scazut. Adevarul este ca in majoritatea firmelor de la noi, romanesti sau straine, cei care au idei noi nu sunt bine vazuti iar inovarea nu este incurajata deloc. Toate astea se suprapun si cu o pregatire din ce in ce mai slaba a absolventilor de invatamant superior (ca cel profesional nu prea mai exista) din ultimii ani.