Firmele cu afaceri sub un milion de euro nu vor mai plăti 16% impozit pe profit, ci impozit de 1% pe cifra de afaceri, de la 1 ianuarie

Firmele cu afaceri sub un milion de euro nu vor mai plăti
16% impozit pe profit, ci impozit de 1% pe cifra de afaceri, de la 1 ianuarie

Guvernul face primul pas către trecerea de la impozitul pe profit la impozitarea cifrei de afaceri: firmele cu cifră de afaceri sub un milion de euro vor datora de la 1 ianuarie 2018 impozit de 1% din cifra de afaceri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru aceste firme, se va renunţa la impozitul pe profit de 16%, a anunţat ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa, în şedinţa de Guvern.

„Avem şi modificări care vor încuraja mediul de afaceri. Pentru 450.000 de firme cu cifra de afaceri sub un milion de euro se va institui un impozit de 1% pe cifra de afaceri faţă de impozitul de 16% pe profit cât se plăteşte acum”, a declarat Mişa.

”Firmele corecte nu vor mai avea de suferit din cauza celor care fac evaziune. Agenţii economici nu vor mai putea fi cercetaţi penal în cazul unei fraude pe lanţul de TVA decât dacă există probe materiale că respectivul agent economic a intrat în contact cu firmele evazioniste”, este o altă măsură prezentată de Ionuţ Mişa.

 

Citeşte şi:

Vasilescu: Salariul minim brut creşte la 1.900 lei, de la 1 ianuarie. Contribuţiile scad cu doar 2%, în loc de 4%. Contribuţia la Pilonul II va fi de 3,7%

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: