Finanţele vin cu o nouă propunere pentru poziţia de vicepreşedinte al EximBank: Crina Cosma, fost director general adjunct la Banca Românească

Finanţele vin cu o nouă propunere pentru poziţia de vicepreşedinte al EximBank: Crina Cosma, fost director general adjunct la Banca Românească

Acţionarul majoritar al EximBank este statul român care deţine, prin Ministerul Finanţelor Publice, 95,37% din capitalul social FOTO Adevărul

Ministerul Finanţelor Publice a nominalizat-o pe Crina Cosma, fost director la Banca Românească, pentru a doua poziţie de vicepreşedinte executiv al EximBank şi vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie, alături de Paul Ichim, însă aceasta trebuie să fie validată de Banca Naţională a României (BNR).

Ştiri pe aceeaşi temă

Crina Cosma (63 de ani) a ocupat, în perioada 2007-2013, poziţiile de director general adjunct şi consilier al directorului general la Banca Românească, iar între 2009-2010 a asigurat conducerea băncii ca interimar până la numirea şi autorizarea de către BNR a unui nou director general.
 
Ea a mai lucrat la Bancpost ca director general Sector Operaţiuni şi Suport şi director general adjunct (2003 - 2007) şi la Alpha Bank (1998 - 2003).
 
Din toamna anului 2012, EximBank este condusă de Traian Halalai - preşedinte şi Paul Ichim - vicepreşedinte.
 
Carmen Radu, fostul preşedinte al EximBank, propusă de liberali în august 2013 pentru funcţia de vicepreşedinte al băncii, a decis să renunţe la acst post. Oficialii instituţiei spuneau atunci că decizia a fost luată din „raţiuni personale“, însă surse din piaţă susţineau că motivul l-ar constitui refuzul Băncii Naţionale de a-i acorda autorizaţia.
 
Carmen Radu ar fi astfel al doilea candidat la funcţia de vicepreşedinte al EximBank care este respins de BNR, după ce Mihai Mandreş a avut o experienţă similară în toamna lui 2012, când a fost numit Traian Halalai în funcţia de preşedinte, iar Paul Ichim a fost reconfirmat pentru cea de vicepreşedinte. În ambele cazuri banca centrală a invocat lipsa de experienţă relevantă în raport cu atribuţiile specifice postului.
 
Acţionarul majoritar al EximBank este statul român care deţine, prin Ministerul Finanţelor Publice, 95,37% din capitalul social, restul acţiunilor fiind în posesia SIF Oltenia, SIF Banat-Crişana, SIF Moldova, SIF Transilvania şi SIF Muntenia.

Mai puteţi citi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: