Fiica şefului ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, este directorul general Uber pe România. Compania a fost acuzată de evaziune fiscală în alte state

Fiica şefului ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, este directorul general Uber pe România. Compania a fost acuzată de evaziune fiscală în alte state

Nicoleta Schroeder este căsătorită cu Wesley Elijah Schroeder, acţionar al unui offshore care controlează Hotel International din Bucureşti     FOTO BusinessMagazin.ro

Nicoleta Schroeder, fiica lui Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) conduce operaţiunile din România ale Uber, compania care a băgat spaima în taximetrişti, scrie Ziarul Financiar.

Compania a anunţat încă din aprilie recrutarea Nicoletei Schroeder în aprilie, dar la acea dată nu se ştiau detalii despre noul şef al operaţiunilor companiei, potrivit sursei citate. Între timp, ea şi-a updatat profilul de pe reţeaua profesională LinkedIn, unde apare acum ca manager general al Uber.
 
Uber s-a lansat în România în luna februarie, deocamdată doar în Bucureşti. Uber deţine aplicaţia omonimă, prin care pune în legătură clienţii cu şoferii care doresc să împartă călătoria cu altcineva.
 Compania a ajuns cel mai valoros startup din lume, fiind evaluat la peste 50 de miliarde de dolari. 
 
În ultima vreme, însă, Uber a fost acuzată că gestionează de fapt un serviciu ilegal de taximetrie, deoarece nu plăteşte aceleaşi taxe ca şi restul companiilor şi nu respectă aceleaşi standarde de transport privind siguranţa pasagerilor. 
 
În mai multe state, precum Franţa, Spania şi Marea Britanie, au avut loc proteste ale taximetriştilor la adresa Uber, în vreme ce în mai multe oraşe din lume aplicaţia a fost interzisă, precum Berlin, Munchen, Frankfurt, Dusseldorf, în vreme ce în Coreea de Sud operaţiunile Uber au fost suspendate.
 
Compania a fost dată în judecată pe motiv că nu respectă legislaţia şi în mai multe municipalităţi din SUA, precum Portland, Los Angeles, Chicago, iar în Philadelphia autorităţile au interzis serviciul.
 
În Hong Kong, poliţia a arestat recent câţiva şoferi Uber, în cadrul unei operaţiuni împotriva serviciilor ilegale de taxi, iar în Franţa doi şefi ai companiei au fost arestaţi pentru conducerea unei afaceri ilegale de taximetrie. În India, un şofer Uber a fost acuzat de viol, iar un tribunal olandez a declarat că şoferii care transportă oameni contra unor sume de bani fără licenţă operează ilegal.
 
 
În fine, Uber a fost acuzată de creşterea preţurilor atunci când traficul este aglomerat sau când sunt urgenţe ori situaţii speciale. Astfel de acuzaţii au apărut în New York, în 2012, după ce uraganul Sandy a măturat metropola.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările