Fiica principalului acţionar al Dedeman, numită administrator al companiei de stat Conpet. Ce salariu va avea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 24 de ani, fiica principalului acţionar al Dedeman, Karina Pavăl, a fost numită administrator al companiei de stat Conpet.Transportatorul naţional de ţiţei Conpet Ploieşti are un nou Consiliu de Administraţie, format din şapte membri aleşi prin vot cumulativ.

Indemnizaţia fixă lunară brută a administratorilor este de 13.022 lei, potrivit unui raport publicat de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii Conpet i-au ales în şedinţa de miercuri pe următorii membri componenţi ai Consiliului de Administraţie prin aplicarea metodei votului cumulativ: Constantin – Ciprian Iacob, Claudiu – Aurelian Popa, Florin – Daniel Gavrilă, Mihai - Adrian Albulescu, Cristian – Florin Gheorghe, Darius - Dumitru Meşca şi Karina Pavăl.

Karina Pavăl, în vârstă de 24 de ani, este fiica lui Dragoş Pavăl, principalul acţionar al companiei Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România. Aceasta a fost propusă în board chiar de către Dedeman, acţionar minoritar al Conpet.

”Sunt consideraţi revocaţi următorii membri ai Consiliului de Administraţie: Stan - Olteanu Manuela - Petronela, Văduva Constantin, Matei Ion - Cristian, Ilaşi Liviu. Aceştia nu au fost reconfirmaţi ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetând pe cale de consecinţă la data prezentei AGOA”, se arată în raport.

Acţionarii au stabilit totodată indemnizaţia fixă brută lunară pentru administratorii aleşi în forma propusă de către acţionarul majoritar Ministerul Energiei prin proiectul de contract de mandat, respectiv: “administratorul beneficiază de o indemnizaţie fixă lunară brută pentru executarea mandatului încredinţat în cuantum de 13.022 lei, egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate”.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni.

Societatea are o capitalizare de 780,9 milioane lei.

Conpet are aproape 1.700 de angajaţi. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 376,68 milioane lei şi un profit net în sumă de 74,38 milioane lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite