Felix Pătrăşcanu, FAN Courier: Implementarea TVA split ne va costa 400.000 de euro. Ce spun oamenii de afaceri despre iniţiativa Guvernului

Felix Pătrăşcanu, FAN Courier: Implementarea TVA split ne va costa 400.000 de euro. Ce spun oamenii de afaceri despre iniţiativa Guvernului

Implementarea sistemului de TVA split va fi destul de costisitoare pentru companii. Acesta va crea un blocaj financiar pentru firmele mici şi mijlocii, în vreme ce investitorii străini ar putea ocoli România din cauza complicării regimului fiscal, sunt concluziile la care au ajuns oamenii de afaceri prezenţi joi la o conferinţă organizată de Romanian Business Leaders (RBL).

Ştiri pe aceeaşi temă

Felix Pătrăşcanu, unul dintre fondatorii FAN Courier, spune că din discuţiile avute cu directorul financiar al companiei rezultă că doar implementarea TVA split va costa între 300 şi 400 de mii de euro.
 
”Tot software-ul pe care l-am implementat şi care ne uşurează munca va trebui schimbat. Credem noi, din cele spune de directorul financiar, că totul s-ar duce la un cost de în jur de trei, patru sute de mii de euro la nivel naţional. Să nu uităm, avem 140 şi ceva de filiale în toată ţara. Curieri sunt în jur de câteva mii”, spune Pătrăşcanu, îngrijorat de modul în care vor fi gestionate returile sau eventualele greşeli umane de noul sistem de declarare şi reţinere a TVA-ului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările