Falimentul bate la uşa Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltchim

Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim SA solicită la Tribunalul Vâlcea deschiderea procedurii falimentului faţă de combinatul chimic, rămas fără principalele active funcţionale.

Administratorii judiciari au anunţat că au depus în data de 23 aprilie 2019 la Tribunalul Vâlcea Raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activităţii Oltchim SA, prin care se solicită instanţei să ia act că durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22 aprilie 2019 şi să dipună deschiderea procedurii falimentului faţă de Oltchim S.A. Administratorii judiciari sunt Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL.

Tranzacţionarea cu acţiuni OLT a fost suspendată, în contextul în care falimentul companiei implică şi delistarea acesteia de pe bursa de la Bucureşti.

Circa 40% din activele Oltchim, funcţionale, au fost vândute anul trecut către Chimcomplex Borzeşti, o companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, pentru suma de 127 de milioane de euro. Restul de 60% din active, toate nefuncţionale, au fost de asemenea scoase la vânzare.

În iulie 2018, Comisia Europeană şi-a dat acordul preliminar pentru preluarea Oltchim de către Chimcomplex.

La finalul anului trecut, însă, Comisia Europeană a constatat că, de la privatizarea eşuată a societăţii petrochimice Oltchim, în septembrie 2012, aceasta a beneficiat de ajutoare incompatibile în valoare aproximativă de 335 de milioane euro. Drept urmare, România trebuie să recupereze aceşti bani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite