Estimări ANAT: 12,3 milioane de turişti au ales să-şi petreacă vacanţele în România în acest an

Estimări ANAT: 12,3 milioane de turişti au ales să-şi petreacă vacanţele în România în acest an

Turismul românesc este în creştere cu aproximativ 10%, a afirmat vicepreşedintele ANAT, precizând că numărul turiştilor străini va ajunge un record de peste 2,6 milioane, în timp ce doar în primele 9 luni, 9,5 milioane de turişti români au ales să-şi petreacă vacanţele în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Interesul în creştere al românilor pentru destinaţiile de pe piaţa locală a fost demonstrat şi la Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României 2017, care s-a încheiat duminică, 19 noiembrie, susţine vicepreşedintele ANAT, Adrian Voican.
 
Potrivit datelor ANAT, din totalul celor 12,3 milioane de turişti care au ales să petreacă vacanţele în România, 77,2% sunt turişti români.
 
Din totalul de 2,6 milioane de turişti străini, 74,7% provin din Europa, peste 86% dintre aceştia venind din state mebre UE.
 
În ce priveşte durata medie de şedere în primele 9 luni din 2017, aceasta este de 2,4 zile pentru turiştii români şi 1,9 zile pentru cei străini.
 
Raportat la încasările din tichete de vacanţă, oferite aproape în exclusivitate de mediul privat, datele ANAT arată că acestea s-au dublat de la 10 milioane euro în 2016, la 20 milioane euro în 2017, numărul angajaţilor care au beneficiat de acestea fiind cu 90% mai mare decât anul trecut – de la 27.000 în 2016, la 50.000 în 2017
 
 
Principalele destinaţii în funcţie de sezon
 
Potrivit ANAT, principalele destinaţii turistice de pe piaţa locală pentru sezonul de iarnă 2017 au deja un grad de rezervare de peste 90%, iar cele mai căutate destinaţii sunt Călimăneşti-Căciulata, Băile Felix, Băile Govora, Valea Prahovei şi Bran-Moeciu.
 
Pentru vara anului 2018, cu ocazia Târgului de Turism al României, au început înscrierile timpurii, iar staţiunile care conduc în topul rezervărilor sunt: Mamaia, Eforie Nord şi Jupiter.
 
“Turismul românesc este în creştere în acest an conform datelor oficiale cu aproximativ 10%. Pe de o parte numărul turiştilor străini va ajunge un record de peste 2.600.000, iar pe de altă parte turiştii români sunt în număr din ce în ce mai mare. În primele 9 luni ale anului 2017, numărul de turişti români pe destinaţii din România a crescut cu 1 milion, până la 9,5 milioane. Conform tuturor estimărilor numărul total al turiştilor care aleg destinaţii din România va ajunge în acest an la peste 12 milioane – o valoare care  nu a mai a fost atinsă din anul 1990. Interesant este că turismul balenear este o destinaţie din ce în ce mai apreciată, iar vânzările noastre pe acest segment s-au dublat în acest an”, a declarat Adrian Voican, preşedinte Bibi Touring Touroperator şi prim vicepreşedinte ANAT.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările