E.ON cere creşterea tarifelor de distribuţie cu 10%, ceea ce ar însemna o scumpire cu 3% pentru populaţie

E.ON cere creşterea tarifelor de distribuţie cu 10%, ceea ce ar însemna o scumpire cu 3% pentru populaţie

Creşterea tarifelor de distribuţie a gazelor naturale se va reflecta şi în facturile populaţiei FOTO Reuters

Grupul energetic german E.ON solicită creşterea cu 10% a tarifelor de distribuţie pentru gaze naturale, ceea ce s-ar traduce într-o majorare de 3% în factura populaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Avem nevoie de o creştere a tarifelor de distribuţie cu 10%, ceea ce înseamnă o creştere la consumatorul final de 3%“, a declarat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România.
 
Potrivit calendarului de liberalizare negociat cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, de la 1 iulie ar trebui să existe o scumpire de 8% pentru consumatorii casnici.
 
Hajdinjak spune, însă, că se fac eforturi pentru introducerea celor 3 puncte procentuale în majorarea de 8%.
 
El a mai afirmat ca a avut discuţii cu ministrul delegate pentru Energie, Constantin Niţă, şi cu primarul Bacăului, Romeo Stavarache, în privinţa datoriilor CET Bacău, după ce populaţia municipiului a rămas fără apă caldă ca urmare a deconectării centralei.
 
Valoarea datoriilor se ridică la 22 de milioane de lei. Creanţele totale pe care le are de recuperat grupul german se ridică la 420 de milioane de lei, din care CFR acontează 60 de milioane de lei.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările