Încă un brand românesc dispare: fabrica de cosmetice Elmiplant din România se închide. Proprietarii transferă producţia în Grecia

Încă un brand românesc dispare: fabrica de cosmetice Elmiplant din România se închide. Proprietarii transferă producţia în Grecia

Pentru transferul producţiei de la fabrica din Bucureşti, grupul elen Sarantis va investi un milion de euro şi va crea 20 de noi locuri de muncă

Grupul elen Sarantis va închide fabrica de cosmetice Elmiplant din România, pe care a cumpărat-o în 2007 de la fondatorii companiei Elena şi Ion Cremenescu, şi va transfera producţia în Grecia, pentru a susţine economia şi exporturile Greciei, a anunţat compania.

„Producţia cremelor de faţă şi corp Elmiplant, Bioten, Kolastyna va fi transferată la fabrica Sarantis din Oinofoita, Grecia. Transferul se va încheia la sfârşitul primului trimestru din 2014“, se arată într-un comunicat al grupului elen.
 
Pentru transferul producţiei, Sarantis va investi un milion de euro şi va crea 20 de noi locuri de muncă. De asemenea, compania estimează reduceri de costuri de 500.000 euro pe an. 
 
Elmiplant este un brand românesc de cosmetice creat în 1992 de Elena şi Ion Cremenescu. În 2003, proprietarii au investit 1,5 milioane de dolari într-o unitate de producţie şi un nou sediu, în Bucureşti, iar patru ani mai târziu au vândut compania către Sarantis, pentru 6,5 milioane euro.
 
Sarantis activează în România din anul 1996, prin firma Romsar Cosmetics, care a devenit în 2005 Sarantis România. Compania deţine un portofoliu de produse care include cosmetice, parfumuri, produse pentru îngrijirea casei şi auto, alimente pentru animalele de companie şi suplimente alimentare. Distribuţia produselor se face la nivel naţional prin intermediul a 10 birouri de vânzări şi cinci depozite regionale.
 
În primul semestru, grupul elen a înregistrat pe piaţa românească o cifră de afaceri de 16,4 milioane euro, cu 3,8% mai mare faţă de perioada similară din 2012. În acelaşi interval, profitul EBIT (înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor) a fost de 680.000 euro, în creştere cu 53,8% faţă de primele şase luni ale anului trecut.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: