Electricom a primit de la ANRE autorizaţia pentru un parc fotovoltaic de 10 MW la Casimcea, în judeţul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Electricom Bucureşti, furnizor de echipamente pentru companii din sectorul energetic, a primit de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) avizul de realizare a unui parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 10 MW în localitatea Casimcea, judeţul Tulcea.

Compania deţine trei parcuri eoliene cu o capacitate cumulată de 76 MW, precum şi un parc fotovoltaic de aproximativ 6 MW.

Considerând 1,5 milioane de euro pentur instalarea unui MW într-un parc solar, costurile s-ar ridica la 15 milioane de euro în unitatea din Casimcea.

Electricom a fost înfiinţată în 1.965, având ca obiect de activitate importul de cărbune şi echipamente pentru hidrocentrale şi termocentrale. Compania este activă şi în sectorul furnizării de electricitate.

Compania face parte din grupul Bomax, controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu.

Grupul Bomax este şi proprietarul supermarketurilor Interex, pe care le-a cumpărat de la compania franceză cu acelaşi nume, care a ieşit de pe piaţa românească anul trecut.

Capacitatea instalată în centrale fotovoltaice a ajuns anul trecut la aproape 1.000 MW, faţă de 49 MW la sfârşitul luni 2012, echivalentul a 5% din totalul unităţilor de producţie a energiei din România, de 20.000 MW.

Mai puteţi citi:

Bomba socială din spatele certificatelor verzi

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta spun doar jumătăţi de adevăr în scandalul privind subvenţiile acordate energiei regenerabile, iar adevărata problemă o constituie posibilitatea închiderii unor capacităţi din industrie, minerit şi energie.

Transelectrica a emis 10 milioane de certificate verzi pentru energia regenerabilă produsă anul trecut

Transelectrica a emis un număr de 10,1 milioane de certificate verzi producătorilor de energie regenerabilă pentru electricitatea generată anul trecut, potrivit datelor postate pe site-ul OPCOM, operatorul pieţei de energie electrică.

Anomalia românească: Preţul final al energiei tot creşte la consumator, deşi costurile producătorilor scad

Preţul energiei la consumatori creşte din ce în ce mai mult, deşi costurile de producţie au scăzut în ultimii ani, ceea ce preprezintă o anomalie, a declarat miercuri directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel.

FOTO VIDEO Cum arată cel mai mare parc fotovoltaic din lume. Google este printre proprietari, iar constructorul a fost Bechtel

Cel mai mare parc fotovoltaic din lume a fost inaugurat la graniţa dintre statele americane California şi Nevada. Acesta este compus din peste 350.000 de oglinzi de mărime unei uşi de garaj, are o capacitate instalată de 392 MW şi produce destulă energie electrică pentru a alimenta 140.000 de locuinţe.

Românii au pompat anul trecut subvenţii de 416 milioane de euro în producătorii de energie regenerabilă, cu 34% mai mult decât în 2012

Consumatorii de energie au plătit anul trecut 415,8 milioane de euro pentru a susţine energia regenerabilă prin sistemul de certificate verzi, cu 33,7% mai mult faţă de nivelul atins în 2012, de 310,8 milioane de euro, chiar dacă preţul pe certificat a scăzut cu 25%, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), citate de Mediafax.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite