Electrica va majora cu 25,4 milioane lei capitalul social al filialelor prin aportul unor terenuri. Fondul Proprietatea trebuie să vină cu bani de acasă

Electrica va majora cu 25,4 milioane lei capitalul social al filialelor prin aportul unor terenuri. Fondul Proprietatea trebuie să vină cu bani de acasă

Electrica este controlată de către stat

Compania de stat Electrica SA vrea să majoreze capitalul social al filialelor sale prin aport în natură reprezentat de mai multe terenuri a căror valoare cumulată este de 25,4 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Propunerile de majorare a capitalului social al filialelor Electrica Distribuţie Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Sud, Electrica Distribuţie Muntenia Nord, Electrica Furnizare şi Electrica Serv vor fi supuse aprobării AGA convocată pentru 18 decembrie.
 
Aportul în natură este reprezentat de 31 de terenuri aflate în proprietatea filialelor Electrica SA. Majorarea de capital va fi realizată prin emiterea de acţiuni cu valoarea nominală de 10 lei pe unitate care vor reveni fiecărei filiale. Filialele sale au ca acţionar minoritar Fondul Proprietatea, care va trebui să vină cu bani de acasă dacă vrea să nu îşi piardă cota.
 
Capitalul Electrica Distribuţie Transilvania Sud va fi majorat cu cea mai mare valoare, de 19,39 milioane de lei.
 
Cel mai mare acţionat al Electrica SA este statul, prin Ministerul Economiei, care deţine 48,78% din acţiuni. Mai multe firme cumulează 31,38% din acţiuni, în timp ce 9,66% din acţiuni aparţin mai multor persoane fizice. Firma BNY Mellon DRS deşine 10,16% din capitalul Electrica SA. 

Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: