Dräxlmaier va deschide o nouă fabrică la Piteşti, unde vor fi angajaţi 500 de oameni. Grupul are deja cinci fabrici şi 14.000 de angajaţi în România

Dräxlmaier va deschide o nouă fabrică la Piteşti, unde vor fi angajaţi 500 de oameni. Grupul are deja cinci fabrici şi 14.000 de angajaţi în România

Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din România

Dräxlmaier Group, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme de cablaje pentru industria auto mondială, va deschide o nouă fabrică la Piteşti, unde va produce piese de schimb şi cabluri pentru unul dintre cei mai mari constructori de maşini din lume, urmând să angajeze 500 de persoane.

„Dräxlmaier Group anunţă deschiderea unei noi companii în România. Noua societate comercială, care va avea sediul în Timişoara, continuă strategia de dezvoltare a grupului german Dräxlmaier în România, iniţiată în 2013 prin extinderea fabricilor de la Braşov şi Satu Mare. Noua companie, care se numeşte Sisteme de Producţie Cablaje SRL, va deschide şi un punct de lucru la Piteşti, unde vor fi produse piese de schimb şi cablaje pentru unul dintre cei mai mari constructori de maşini din lume. În următoarea perioadă, noua fabrică va recruta aproximativ 500 de specialişti“, se arată într-un comunicat al companiei.
 
În prezent, Draexlmaier are cinci fabrici în România, unde lucrează peste 14.000 de angajaţi, compania plasându-se printre cei mai mari angajatori din domeniul auto din România. Doar în anul 2013, Draexlmaier a creat 1.500 de noi locuri de muncă prin extinderea facilităţilor de producţie de la Braşov şi Satu Mare.
 
Forţa de muncă foarte calificată, un atu
 
„Decizia de extindere a grupului Draexlmaier în România este firească în contextul experienţei pozitive pe care o avem aici de peste 20 de ani. Grupul nostru operează într-o piaţă extrem de complexă din industria auto şi, prin urmare, trebuie să rămână competitiv şi, în acelaşi timp, să menţină aceleaşi standarde înalte de calitate. Specialiştii din România sunt cei care au demonstrat, în repetate rânduri, că investiţiile grupului merită să fie direcţionate aici. Suntem convinşi că şi această nouă companie va confirma încă o dată calitatea profesională şi umană a specialiştilor români şi că succesul ei va fi cel puţin egal cu al altor companii din grup, deschise recent şi în alte ţări din lume“, a declarat Peter Wocheslander, directorul companiei Sisteme de Producţie Cablaje.
 
Grupul Dräxlmaier şi-a început activitatea în România în anul 1993, când a deschis o primă fabrică din Piteşti, iar în prezent are peste 14.000 de angajaţi în cele 5 arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov. În Piteşti, complementar cu activităţile de producţie, a fost dezvoltat şi un centru de dezvoltare în domeniul ingineriei şi IT, care acordă suport nu numai companiei locale, dar şi întregului concern.
 
Un gigant industrial
 
Fondat în 1958, grupul are sediul în Germania şi furnizează celor mai importanţi producători de auto piese şi subansable, dar şi interioare luxoase ori componente electrice şi electronice. Dräxlmaier are peste 50.000 de angajati în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de ţări.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: