Două companii vest-europene din industria auto se pregătesc să investească 75-80 de milioane de euro în România

Două companii vest-europene din industria auto se pregătesc să investească 75-80 de milioane de euro în România

În industria componentelor auto din România activează mai mult de 600 de companii, cu un număr total de peste 200.000 de angajaţi

Două companii vest-europene din industria auto sunt interesate să intre pe piaţa românească, valoarea estimată a investiţiilor ridicându-se la aproximativ 75-80 de milioane de euro, a declarat Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Valoarea celor două posibile investiţii nu este spectaculoasă, se ridică la aproximativ 75-80 de milioane (euro - n.r.), dar vor avea piaţă. Ei caută asocieri cu producători naţionali care n-au tehnică, locurile de muncă se ridică la aproximativ 170. Nu trebuie să întoarcem spatele la aşa ceva. Acestea sunt flori rare care apar în ultimul timp în industria auto din România“, a declarat Stroe, la o conferinţă despre piaţa auto.
 
Cele două companii sunt vest-europene, a precizat Stroe, fără să ofere detalii.
 
Cifra de afaceri a sectorului auto a crescut cu circa 20% anul trecut, la 15,9 miliarde euro, producătorii Dacia şi Ford generând împreună un rulaj de 5,2 miliarde euro iar diferenţa fiind acoperită de furnizorii de componente. În această industrie activează mai mult de 600 de companii, cu un număr total de peste 200.000 de angajaţi. Dintre primii 20 de furnizori auto la nivel mondial, 13 produc componente auto în România, conform datelor ACAROM.

Mai puteţi citi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: