„Regele asfaltului“ Dorinel Umbrărescu disponibilizează peste 1.000 de angajaţi de la una dintre firmele sale de construcţii şi reabilitări de drumuri

„Regele asfaltului“ Dorinel Umbrărescu disponibilizează peste 1.000 de angajaţi de la una dintre firmele sale de construcţii şi reabilitări de drumuri

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu are o avere estimată la 300 de milioane de euro FOTO Adevărul

Peste 1.000 de salariaţi de la firma Tehnostrade din Bacău, deţinută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, supranumit şi „regele asfaltului“, vor fi disponibilizaţi colectiv, potrivit unui document depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă, fără ca vreunul dintre angajaţi să primească salarii compensatorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea Tehnostrade, una dintre cele mai mari firme de construcţii şi reabilitări de drumuri din România, a anunţat disponibilizarea a 1.017 angajaţi din cei 1.140 de salariaţi pe care firma îi are în prezent, potrivit Mediafax.
 
Trimiterea în şomaj a salariaţilor de la firma al cărei acţionar majoritar este Dorinel Umbrărescu se va face pe data de 7 decembrie 2013, fără a se şti dacă aceştia vor mai fi rechemaţi la muncă după încheierea sezonului rece.
 
„În documentul depus la Inspectoratul de Muncă prin care se anunţă disponibilizarea angajaţilor administratorul societăţii invocă probleme economice ale firmei. Niciunul dintre salariaţii trimişi în şomaj nu va beneficia de salarii compensatorii“, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Bacău, Dan Buftea, potrivit Mediafax.
 
Înfiinţată în anul 2004, societatea Tehnostrade SRL Bacău a avut o cifră de afaceri de 549 de milioane de lei în 2012, cu un profit de 87,1 milioane lei.
 
Cu o avere estimată de „Forbes 500 Miliardari“ la 300 de milioane de euro, Dorinel Umbrărescu (52 de ani) s-a remarcat prin firmele sale de contrucţii şi întreţinere drumuri, UMB Spedition şi Tehnostrade.
 
Firma Spedition UMB a participat, printre altele, la construcţia autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, a reabilitat o serie de şosele şi lucrează la construcţia autostrăzii Timişoara-Lugoj. Tehnostrade a executat, alături de UMB, primul tronson al autostrăzii Timişoara Lugoj, şi a reabilitat o serie de drumuri în ţară.
În toamna anului trecut, consorţiul Spedition UMB-Tehnostrade a câştigat licitaţia pentru construirea unui tronson de 8,7 kilometri între Gilău şi Mihăieşti al Autostrăzii Transilvania.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările