Dorinel Umbrărescu nu mai vrea banking: închide toate agenţiile BRCI din ţară şi încearcă să vândă banca

Dorinel Umbrărescu nu mai vrea banking: închide toate agenţiile BRCI din ţară şi încearcă să vândă banca

Dorinel Umbrărescu vrea să scape cât mai repede de bancă, fie prin vânzarea integrală, fie prin cedarea portofoliului de credite şi depozite

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, proprietarul Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), a decis să închidă cele şase sucursale din teritoriu până la sfârşitul lunii martie, păstrând doar operaţiunile din Bucureşti, potrivir zf.ro.

Banca Română de Credite şi Investiţii a intrat pe piaţă în urmă cu numai doi ani şi are o reţea restrânsă - două agenţii în Bucureşti şi câte o unitate în Ploieşti, Cluj, Timi¬şoara, Bacău, Oradea şi Constanţa.
 
Clienţii sucursalelor din teritoriu care urmează să fie închise în perioada următoare sunt sfătuiţi de angajaţii băncii să utilizeze serviciile de internet banking, care permit orice tip de tranzacţii inclusiv valutare, scrie zf.ro.
 
În plus, întrucât nu are o reţea de bancomate proprii, banca oferă două retrageri gratuite pe lună la oricare ATM deţinut de celelalte instituţii de credit.
 
Închiderea agenţiilor din teritoriu ale BRCI face parte din planul de exit din banking al lui Umbrărescu, care potrivit mai multor surse apropiate discuţiilor încearcă toate variantele posibile pentru a încheia o tranzacţie. Dorinel Umbrărescu vrea să scape cât mai repede de bancă, fie prin vânzarea integrală, fie prin cedarea portofoliului de credite şi depozite, în condiţiile în care afacerea pierde „sânge“ pe zi ce trece şi trebuie susţinută cu bani de acasă.
 
Surse din piaţă citate de zf.ro spun însă că găsirea unui cumpărător se dovedeşte destul de dificilă. Deşi avea ambiţii mari în sectorul bancar, propunându-şi să facă din BRCI un model atât pentru băncile locale, cât şi pentru cele străine, „o bancă care să vină în sprijinul investitorilor autohtoni, o bancă serioasă“, Dorinel Umbrărescu a realizat rapid că bankingul şi construcţiile sunt două lumi total diferite, iar succesul într-un sector nu garantează rezultate similare în celălalt.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: