Doi tineri români vor să facă 100.000 de euro cu ceasuri din lemn

Doi tineri români vor să facă 100.000 de euro cu ceasuri din lemn

Iosif Harasemiuc şi Ruben Perju (26 ani), doi prieteni din copilărie născuţi în Suceava, s-au gândit să dea timp lemnului. Cei doi au pus în funcţiune o idee de business unică în România: ceasuri din lemn pentru mână, poziţionate ca produse de lux pe care le vând doar pe comandă. Acum livrează „timp made in RO“ direct în SUA, Dubai şi Marea Britanie.

Ideea businessului a avut-o Ruben, absolvent de Arhitectură şi Urbanism la Cluj-Napoca şi pasionat de design de produs, în iarna anului 2012. Apoi i-a povestit prietenului său, Iosif, specializat în inginerie, care a acceptat să se implice în afacere şi care a adunat toate informaţiile de care aveau nevoie pentru a pune bazele Noah, business-ul lor cu ceasuri din lemn.
 
"Împreună a trebuit să facem research luni întregi pentru a studia ce înseamnă să produci la scară atât de mică nişte produse din lemn. În acel timp am studiat fiecare element care constituie un ceas de mână, am studiat foarte multe modele de ceasuri, am făcut sute de teste, am stricat zeci de ceasuri, am căutat cele mai subţiri mecanisme care totodată să fie de top, am discutat cu mai mulţi ceasornicari, am studiat cele mai dure esenţe lemnoase din lume, am proiectat şi reproiectat fiecare element al ceasului până am reuşit să le asamblăm şi să fim mulţumiţi de rezultatul final. Fiecare lucru din acest proces a trebuit să-l învăţăm pe cont propriu, iar fiecare greşeală ne-a costat timp, energie şi bani", povesteşte Ruben.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările