Doi manelişti celebri, „persoane fizice cu risc fiscal“, verificaţi de ANAF: Nicolae Guţă şi Dan Bursuc

Doi manelişti celebri, „persoane fizice cu risc fiscal“, verificaţi de ANAF: Nicolae Guţă şi Dan Bursuc

Dan Bursuc şi Nicolae Guţă

Averile cântăreţului de manele Nicolae Guţă şi a managerului Dan Bursuc sunt verificate de fisc, informează B1 TV.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea face parte dintr-un proces mai amplu de verificare a averilor maneliştilor întreprinsă de noua divizie din cadrul ANAF - Persoane Fizice cu Risc Fiscal.

Se poate ajunge la dosar penal

În urma controalelor, cei de la fisc vor compara rezultatele cu declaraţiile oficiale de avere, iar în cazul în care se vor găsi diferenţe, atunci se va aplica un impozit de 16%, şi chiar se poate ajunge la dosar penal.

 În cadrul programului sunt vizate persoanele fizice cu avere afişată semnificativă  - imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de mare valoare, creanţe din creditări acordate companiilor şi/sau persoanelor fizice, depuneri semnificative în conturi bancare din România sau din străinătate, cheltuieli personale ridicate - nejustificată de veniturile declarate, se arată într-un comunicat al ANAF.
 
Programul are în vedere verificarea veniturilor şi a declarării acestora începând cu anul 2011, întrucât doar pentru acestea se poate aplica atât regula de impozitare a veniturilor a căror sursă nu a fost identificată, cât şi procedura de verificare, conform normelor stabilite de legiuitor.
 
„Acum a venit momentul, după doi ani de pregătiri laborioase, să apăsăm şi mai tare pedala luptei împotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice. Fie ele personalităţi ale vieţii publice, manelişti, cămătari etc, cu toţii fiind pentru noi doar contribuabili cu obligaţii declarative. Cu toţii vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să facă dovada fiscalizării veniturilor cu care şi-au construit averile“, a declarat, recent, Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările