Doi fraţi din Galaţi fac peste 8 milioane de euro pe an din croissante pe care le vând până în Marea Britanie

Doi fraţi din Galaţi fac peste 8 milioane de euro pe an din croissante pe care le vând până în Marea Britanie

Doi fraţi din Galaţi au pus bazele unei afaceri de succes

Undeva, într-o comună din Galaţi, în locul care a aparţinut odinioară unei crame, se află acum fabrica fraţilor Emil şi Valentin Ancuţa, unde sunt „dospite“ aproape cinci milioane de croissante lunar. Dar cum au reuşit să facă producţie doi TCM-işti cu expe­rienţă în comerţ?

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mi-a luat zece ani să îmi iasă croissantul aşa cum vreau eu“, îşi începe po­vestea Valentin Ancuţa, cel care, ală­turi de fratele său, Emil, deţine pro­du­cătorul de croissante Derpan, cuafa­­ceri de peste opt milioane de euro şi al doilea jucător din piaţă după grecii de la Chipi­ta. În fabrica din comuna Smârdan, la mai puţin de zece minute de oraşul Galaţi, linia de fabricaţie se opreşte doar câteva zile pe an: de Paşte, de Cră­ciun şi de Revelion. În rest, cei peste 250 de angajaţi lucrează în patru schimburi, iar croissantele ies, la propriu, pe bandă rulantă din fabrică: aproape 4,5 mili­oane de bu­căţi lunar. Cel puţin până acum.
 
Capacitatea fabricii se va dubla însă în curând, cei doi fraţi urmând să pu­nă în funcţiune până la 1 septem­brie încă o linie de producţie, pe care au achi­zi­ţionat-o cu ceva timp în urmă. Ambiţia lor este mare: vor să ducă vân­zările de croissante de anul acesta la zece mili­oane de euro.
 
citeste totul despre: