Directorul general al Bergenbier este noul preşedinte al Asociaţiei Berarii României

Directorul general al Bergenbier este noul preşedinte al Asociaţiei Berarii României

FOTO: Shutterstock

Membrii Asociaţiei Berarii României l-au ales în funcţia de preşedinte pe Mihai Voicu, director general Bergenbier, companie parte a grupului Molson Coors.

Potrivit Asociaţiei, începând cu 1 ianuarie 2022, Mihai Voicu a preluat această poziţie de la Paul Barnett, preşedinte al URSUS Breweries, care a fost preşedintele în exerciţiu începând cu 1 iunie 2021.
 
„Sunt onorat să preiau funcţia de preşedinte al Asociaţiei Berarii României care revine Bergenbier pentru a şasea oară. Încep acest mandat cu determinarea de a continua proiectele derulate de asociaţie, orientate spre dezvoltarea durabilă a sectorului berii şi către promovarea unui consum responsabil. Aştept cu încredere să colaborez cu toţi partenerii noştri pentru a consolida impactul pozitiv al berii în economia locală şi în vieţile consumatorilor, în ciuda contextului dificil sanitar, social şi economic care se anunţă şi în 2022”, a declarat Mihai Voicu, preşedinte Berarii României, transmite News.ro.
 
Conform sursei citate, Mihai Voicu este director general la Bergenbier din martie 2020. S-a alăturat grupului Molson Coors în urmă cu mai bine de 11 ani, deţinând anterior poziţiile de general manager la Kamenitza Brewery Bulgaria şi director de vânzări la Bergenbier.
 
Începând din 2008, Asociaţia Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentaţi prin organizaţia Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles.
 
Membrii săi actuali sunt importanţi producători de bere din România: Bergenbier, Heineken România SA, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries şi Martens, alături de microberăria Clinica de Bere. Împreună, cei şase producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din asociaţie fac parte şi reprezentanţi ai producătorilor de materii prime: Soufflet Malt Romania şi Asociaţia Producătorilor de Hamei din România.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările