Director de la 17 ani: date despre piaţa tabletelor, de la managerul Vonino

Director de la 17 ani: date despre piaţa tabletelor, de la managerul Vonino

Dragoş Vasile, director executiv Advanced Technologies Romania FOTO Mediafax

Dragoş Vasile, executive manager al companiei de distribuţie IT&C Advanced Technologies, a deschis compania în 1996, la doar 17 ani. De atunci până în prezent a trecut prin multe suişuri şi coborâşuri, a cumulat experienţă vastă în piaţă şi, perseverând, a reuşit intrarea pe mai multe pieţe, atragerea partenerului Vonino şi afaceri în România de peste 8 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dragoş Vasile are în prezent 35 de ani şi povesteşte, zâmbind, că în 1996, pe când avea doar 17 ani, nici măcar nu avea voie să înfiinţeze o firmă în numele său. “Eu şi cu fratele meu, fondatori ai business-ului, am apelat la bunicul nostru care are acum 90 de ani pentru a muta hârtiile de la un ghişeu la altul. Pe vremea aceea nu exista Internet, trebuia, efectiv, să stai câteva luni pentru a-ţi deschide o firmă, ceea ce am făcut”, povesteşte el.
 
Compania Advanced Technologies a început prin a întreţine, repara şi vinde calculatoare desktop. În 1998-1999, când piaţa telefoanelor mobile a început să crească abrupt, au intrat pe acest segment, distribuind în România mai multe tipuri de terminale.
 
Purtati de valul evoluţiei, compania a deschis în timp 10 magazine şi a încheiat parteneriat de retail cu operatorul Vodafone. Până în 2007 business-ul a crescut constant până când, forţaţi de circumstanţe personale, au cedat cele zece puncte de retail către Ilex, unul dintre principalii parteneri ai Vodafone şi în prezent.
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările