Dimitris Sophocleous, noul director general al CFR SA: compania de căi ferate este "un diamant încă neşlefuit"

Dimitris Sophocleous, noul director general al CFR SA: compania de căi ferate este

Dimitris Sophocleous a preluat conducerea CFR SA la 10 ianuarie 2013

Dimitris Sophocleous (46 de ani), cetăţean grec-cipriot, este de profesie economist, fiind calificat parţial ca auditor în Anglia, se arată într-un comunicat al CFR SA. Proaspătul şef al reţelei naţionale feroviare spune despre CFR SA că este „un diamant neşlefuit al economiei naţionale“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, condus de Isar Lucian, în calitate de preşedinte, este format din cinci membri - Isar Lucian, Dimitris Sophocleous, Sandu Dănuţ, Jiru Enache şi Kubinschi Florian Raimund - mandatul acestora fiind de patru ani. Consiliul l-a numit pe domnul Dimitris Sophocleous director general al companiei, în conformitate cu prevederile art.35 (1) din Ordonanţa de Urgenţă nr.109/30.11.2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice“, se arată în comunicatul CFR SA.

De la vapoare, telefoane şi medicamente la trenuri şi căi ferate

CFR mai arată că „experienţa profesională a lui Dimitris Sophocleous, acumulată în cei 25 de ani de activitate în domenii precum audit, shipping, telecomunicaţii şi farmaceutic, l-a propulsat şi în ierarhia unor companii de stat şi companii publice din România, precum Romtelecom şi AD Pharma, unde a deţinut funcţia de director financiar executiv“.

Recunoaşte importanţa strategică a CFR SA

„În urma discuţiilor purtate cu specialiştii companiei, la sfârşitul săptămânii trecute, vă pot asigura că CFR SA este o companie de stat cu o importanţă strategică pentru România, dar şi cu un imens poteţial de dezvoltare. CFR SA este o companie care poate fi caracterizată ca un diamant încă neşlefuit al economiei naţionale“, a declarat Dimitris Sophocleous, directorul general al CFR SA.
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA este societatea care administrează infrastructura feroviară publică.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările