Dedeman cumpără clădirile de birouri AFI Park cu 164 de milioane de euro

Dedeman cumpără clădirile de birouri AFI
Park cu 164 de milioane de euro

FOTO Arhiv[

AFI Europe Romania a semnat cu Dedeman, lanţul românesc de magazine de bricolaj, un antecontract de vânzare a clădirilor AFI Park 1-3. Acordul include şi opţiunea de vânzare a clădirilor AFI Park 4 şi 5. Valoarea totală a tranzacţiei este estimată la aproximativ 164 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 5 clădiri de birouri din cadrul complexului AFI Park au o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 mp şi sunt ocupate de corporaţii multinaţionale. Principalii chiriaşi sunt Microchip Technology, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron US, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, Telus International, Veeam Software, SecureWorks şi alţii. Toate clădirile din cadrul AFI Park deţin certificări verzi LEED Gold.

„Încheierea tranzacţiei va marca prima vânzare a AFI Europe pe piaţa din România. Acesta este un pas important din punctul nostru de vedere ca dezvoltator internaţional care a investit mai mult de 500 mil. euro în România şi care dezvoltă, în prezent, trei noi proiecte importante: proiectul mixt AFI Braşov, care include un centru comercial de 45.000 mp şi birouri clasa A de 25.000 mp, birourile AFI Tech Park – 56.000 mp şi proiectul rezidenţial AFI  City în Bucureştii Noi”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

La rândul său, Dragoş Paval, CEO Dedeman, consideră că această achiziţie este cel mai sigur pas pe care îl putea face astăzi în domeniul imobiliar comercial. Dedeman este liderul pieţei române de bricolaj şi este una dintre cele mai mari companii din România care deţine 45 de magazine.

citeste totul despre: