Datoriile Oltchim au crescut cu 26% în primul trimestru, până la 3,5 miliarde de lei. Pierderile au fost de 86 de milioane de lei

Datoriile Oltchim au crescut cu 26% în primul trimestru, până la 3,5 miliarde de lei. Pierderile au fost de 86 de milioane de lei

Oltchim a intrat în insolvenţă la finele lunii ianuarie, după ce o încercare de privatizare a eşuat anul trecut. De atunci, angajaţii combinatului au protestat în repetate rânduri FOTO Adevărul

Combinatul Oltchim, companie de stat aflată în insolvenţă, a încheiat primul trimestru cu pierderi de 85,92 milioane de lei, în creştere cu 3,7%, iar vânzările au coborât de trei ori, la 82,77 milioane de lei. Datoriile combinatului au ajuns la finalul primului trimestru din 2013 la 3,51 miliarde de lei, în creştere cu 26,2% faţă de nivelul de la sfârşitul lui 2012.

 

În primele trei luni ale anului trecut, combinatul chimic a consemnat pierderi de 82,81 milioane de lei şi vânzări de 254,48 milioane de lei. Veniturile totale au scăzut de 2,8 ori în primul trimestru din acest an, la 91,65 milioane de lei, iar cheltuielile au fost de 1,9 ori mai reduse, de 177,57 milioane de lei.
 
La finele lunii martie, Oltchim avea datorii totale de 3,51 miliarde lei, în creştere cu 26,2% faţă de finalul anului trecut. Printre creditori Oltchim se numără BCR, CEC, Banca Transilvania, Electrica SA, SALROM şi CFR Marfă.
 
Oltchim a intrat în insolvenţă la finele lunii ianuarie, după ce o încercare de privatizare a eşuat anul trecut pentru că Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat.
 
 
Autorităţile române s-au angajat prin acordul cu FMI să privatizeze Oltchim, în caz contrar compania urmând să intre în lichidare. Statul deţine prin Ministerul Economiei 54,8% din acţiunile combinatului, iar firma PCC SE, înregistrată în Germania, un pachet reprezentând 32,34% din titluri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: