Daraban (CCIR): Ponderea turismului în PIB va creşte când locurile de cazare certificate se vor suprapune celor din statistica poliţiei

Daraban (CCIR): Ponderea turismului în PIB va creşte când locurile de cazare certificate se vor suprapune celor din statistica poliţiei

Foto:MEDIAFAX

Turismul ar putea atinge o pondere importantă din PIB când locurile de cazare certificate vor corespunde cu statisticile poliţiei române, a afirmat, joi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, la deschiderea celei de-a 38-a ediţii a Târgului de Turism al României (TTR).

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest an, la Târgul de Turism al României participă 203 expozanţi din 11 ţări, dar şi autorităţi locale, care doresc să atragă turişti.

La deschiderea evenimentului, Mihai Daraban, şeful CCIR a spus că şi-ar dori ca turismul să ajungă la o cifră semnificativă din produsul intern brut. “Probabil că aceasta se va întâmpla când locurile de cazare certificate şi recunoscute oficial vor corespunde cu statisticile poliţiei române. Actuala ediţie a Târgului de Turism al României este ultima găzduită în pavilioanele actuale ale Romexpo. De anul viitor, vom organiza târgul în pavilioanele noi, care acum aşteaptă avizul ISU”, a spus preşedintele CCIR.

La rândul său, Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), a spus că 2017 a fost un an bun pentru turism, dar e nevoie de progrese mai mari în ceea ce priveşte venirea turiştilor străini în România.

"2017 a fost un an bun pentru noi. Mai mulţi turişti au călătorit, mai mulţi români au plecat în străinătate, mai mulţi străini au venit în România. Stăm încă destul de slab la ceea ce înseamnă sosire de turişti străini în România, chiar dacă procentual există creşteri mari, de 10-15% în fiecare an. Avem, ca agenţii de turism, două probleme majore. Pe de o parte, finalizarea normelor de garantare a pachetelor turiştilor. Pe de altă parte, TVA-ul la comision aplicat agenţiilor de turism care este încă de 19%, deşi toată industria de turism beneficiază de 9%. În rest, sper ca toată lumea să se bucure de reducerile pe care le oferim în perioada târgului", a spus preşedintele ANAT. 
 
În cadrul evenimentului, care se va desfăşura în perioada 16 — 19 noiembrie 2017, la Romexpo, cei peste 200 de participanţi promovează cele mai avantajoase vacanţe de Crăciun şi Anul Nou, sejururi la schi, city-break-uri sau early booking pentru sejururi şi excursii în sezonul primăvară-vară 2018.
Cuba, Palestina şi Bulgaria au venit cu oferte speciale pentru turişti şi călători, fiind ţări care au statutul de participanţi oficiali ai evenimentului.

De la târg nu lipsesc companiile care oferă produse şi servicii conexe turismului, acelea care asigură călătorilor confortul de care au nevoie pe parcursul oricărui tip de sejur sau excursie: servicii de închiriere transport rutier, asigurări de călătorie, softuri destinate facilitării relaţiilor dintre turoperatori, agenţii şi clienţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările