Dăncilă: Legea parteneriatului public-privat va fi modificată

Dăncilă: Legea parteneriatului public-privat
va fi modificată

Viorica Dăncilă FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

Legea parteneriatului public-privat va fi modificată şi pusă în vigoare până la finalul lunii iunie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Pentru că am vorbit de parteneriat public-privat, tot până la sfârşitul trimestrului II ne propunem ca şi această lege să o modificăm şi să o punem în vigoare. Consider că atât legea achiziţiilor publice, cât şi legea parteneriatului public-privat, cât şi Casa de Comerţ a României arată deschiderea Guvernului pentru investiţii şi considerăm că perioada următoare trebuie să fie perioada investiţiilor pentru România”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Legea parteneriatului public-privat (PPP), mult aşteptată de către investitorii privaţi pentru a putea ajuta statul la realizarea principalelor investiţii de care are nevoie România, a fost adoptată de către Guvern la finalul anului 2017, dar deocamdată este inutilă, spun oamenii de afaceri.

Deşi a fost lansată în 2013, legea a fost neaplicabilă până în 2016 din cauza neconstituţionalităţii unui articol. Ea fost pusă însă în acord cu decizia Curţii Constituţionale, în 2016, şi s-a aplicat de la data de 25 decembrie, acelaşi an. Nou instalat, Guvernul PSD a anunţat însă că va schimba din nou legea, iar Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, s-a lăudat că ea va fi adoptată întâi până în octombrie, apoi până la finalul anului. Într-adevăr, 2017 s-a încheiat cu o nouă lege a  PPP adoptată.

Însă oamenii de afaceri se plâng că legea este inutilă, pentru că nu are norme de aplicare.

Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, spunea că în luna februarie va fi finalizat proiectul privind normele, însă nici până la această dată el nu a fost finalizat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: