Dan Adamescu vrea să aducă 425 de milioane de lei la Astra Asigurări, dar cere revocarea administrării speciale

Dan Adamescu vrea să aducă 425 de milioane de lei la Astra Asigurări, dar cere revocarea administrării speciale

Adamescu are probleme în justiţie, fiind aflat în arest la domiciliu

Acţionarii majoritari ai Astra Asigurări, The Nova Group Investments şi Epsilon Estate Provider, controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, vor să aducă banii necesari în companie, respectiv suma de 425 milioane lei, în două etape, până în septembrie 2016, şi cer Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) revocarea administrării speciale.

„The Nova Group Investments România S.A şi Epsilon Estate Provider SRL, acţionarii majoritari ai ASTRA S.A consideră că, în contextul limitării activităţii ASTRA conform deciziei ASF nr.999 din dată de 26 mai 2015, era predictibilă închiderea fără succes a Etapei III a majorării de capital a ASTRA adresată investitorilor instituţionali“, se arată într-un comunicat al he Nova Group Investments România.
 
Astfel, cei doi acţionari majoritari propun ca plan de redresare a companiei să contribuie cu 425 milioane lei la capitalul Astra, respectiv suma prevăzută ca necesar pentru majorarea de capital, proces eşuat săptămâna trecută, dar în două etape.
 
Prima tranşă, de 150 milioane lei, ar urma să fie plătită până la sfârşitul acestui an, iar restul de 275 milioane lei până la 30 septembrie 2016.
 
Totodată, acţionarii solicită sprijinul instituţional al Autorităţii de Supraveghere Financiară, prin revorcarea administrării speciale, respectiv încetarea mandatului KPMG ca administrator special, preluarea AXA Life Insurance S.A. de către Astra, dar şi revocarea Deciziei ASF nr.999 din 26 mai 2015, prin care se limitează activitatea de subscriere de către Astra.
 
„În condiţiile aprobării planului de redresare financiară, actionarii sunt pregătiţi să susţină nevoile urgenţe ale companiei cu fonduri, că etapă preliminară şi temporară până la finalizarea demersurilor privid majorarea de capital“, se mai spune în comunicat.
 
ASF a transmis joi că, în şedinţa din această săptămână a Consiliului autorităţii, se va decide asupra situaţiei Astra Asigurări, după ce va analiza raportul pe care KPMG îl va întocmi cu privire la derularea procesului de redresare.
 
Niciun investitor nu a fost interesat să participe la majorarea de capital la Astra.
 
Compania de asigurări a atras, după primele două etape ale majorării de capital doar 134.000 lei, din totalul de 425 milioane lei necesare. 
 
În octombrie 2014, Astra şi-a majorat capitalul cu 65,1 milioane de lei, în cadrul primei etape, la 257,8 milioane de lei, în urma derulării unei oferte de vânzarea de acţiuni noi către acţionarii existenţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările