Dan Şova: CFR va cumpăra energie electrică de pe piaţa OPCOM începând din 15 iunie. Bugetul pentru acest an este de 450 de milioane de lei

Dan Şova: CFR va cumpăra energie electrică de pe piaţa OPCOM începând din 15 iunie. Bugetul pentru acest an este de 450 de milioane de lei

Energia pentru CFR va fi licitată pe piaţa reglementată

CFR SA va achiziţiona energia de pe piaţa reglementată OPCOM, începând de la jumătate lunii iunie, a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Şova. El a precizat că intrarea administratorului reţelei feroviare "în această logică firească" va genera cheltuieli cu electricitate mai mici cu 10-15%.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am semnat pe 25 aprilie convenţia de stingere a datoriilor între CFR şi Electrica Furnizare. CFR Infrastructură are obligaţia de a plăti toate datoriile către Electrica Furnizare până la data de 15 mai", a declarat Dan Şova, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că un alt efect pozitiv al aceastei convenţii, pe lângă stingerea datoriei, este acela că administratorul reţelei feroviare va intra într-o "logică firească", a achiziţionării de electricitate de pe piaţa reglementată OPCOM, ceea ce va duce la o scădere a cheltuielor cu energia pentru 2014 între 10-15%.

Buget de 450 de milioane de lei

Suma bugetată de CFR SA în acest an pentru achiziţia de electricitate este de 450 de milioane de lei.

Electrica a semnat vineri seară o convenţie cu CFR pentru stingerea datoriei companiei naţionale de căi ferate către furnizorul de electricitate, acesta urmând să primească până la 15 mai o sumă de 228 de milioane de lei, a declarat ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările