Dacia Duster 2 va avea o versiune de şapte locuri. Când va fi lansat noul model

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia Duster a fost lansată oficial în 2010
Dacia Duster a fost lansată oficial în 2010

Viitoarea generaţie a modelului Dacia Duster va avea din anul 2016 o versiune de şapte locuri şi motor de 1,6 litri dCi, potrivit site-ului Inautonews.com, care citează Cardisic, din Franţa.

Modelul Duster a fost lansat în anul 2010, însă în luna septembrie 2013 a avut parte de un facelift, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Constructorul de la Mioveni va veni, însă, cu o serie de modificări: potrivit sursei citate, în cărţi se află un o versiune cu trei rânduri de scaune, ceea ce, automat, înseamnă dimensiuni mai mari pentru autoturism.

Ce se ştie despre noul model Dacia Duster 

De asemenea, noul model ar fi mai ieftin cu 800 de euro, mai scrie site-ul cu pricina. Din cauza faptului că automobilul va trebui să transporte mai mulţi pasageri, atunci şi motorul trebuie să fie mai puternic. Astfel, Renault, s-ar fi hotărât să transpună pe Duster popularul său motor de 1,6 litri dCi, care este utilizat deja pe câteva modele Renault, ba chiar şi Nissan. Pe Dacia Duster, acesta ar avea aceeaşi capacitate originală de 130 de cai-putere. De asemenea, linia de motoare diesel va avea între 90 şi 130 de cai-putere.

Modelul ar fi pus în vânzare în Europa mai întâi, ştiut fiind că „Bătrânul Continent“ este piaţa de bază a constructorului de la Mioveni.

Preţul de pornire ar fi de 12.000 de euro. Cel mai probabil, noua versiune a Duster va fi dezvăluită la Salonul Auto de la Paris, din 2016.

Noi prototipuri de Dacia Duster: ambulanţa cu şenile şi pick-up

dacia duster senile ambulanta

Informaţia vine după ce presa a publicat zilele trecute o serie de imagini cu două prototipuri care şi-ar putea face curând loc pe şoselele noastre. Este vorba de un model pickup, de două locuri. Iniţial, Petrom a anunţat la finele anului trecut că a comandat 500 de astfel de utilitare, însă Dacia a decis să lanseze un astfel de autovehicul la nivel naţional.

Însă cea mai importantă imagine o constituie cea a unei ambulanţe, care în loc de roţi are şenile, pregătită fiind, astfel, să intervină în special iarna sau pe teren greu. 

Duster este unul dintre cele mai bine primite modele ale grupului francez Renault: anul trecut, în luna aprilie, constructorul anunţa că a produs Dusterul cu numărul un milion, în cinci fabrici din întreaga lume. În prezent, Renault fabrică modelul Duster la Mioveni (România), Curitiba (Brazilia), Envigado (Columbia), Moscova (Rusia) şi Chennai (India).

Mai puteţi citi: 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite