CV-ul domnului Director General

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primesc azi un e-mail cu un CV, scria că pentru unul dintre posturile la care lucrez acum, de director general, un post mare şi bine plătit. Deschid fişierul, şi când văd cum arată, dau instinctiv să-l şterg, fără să-l mai citesc. Eu nu pot să concep că un om care îşi face un astfel de CV poate conduce o mare companie. Oricum, nu unul recomandat de mine.

Cu o sutime de secundă înainte să apăs pe delete, văd unde lucrează în prezent. E director general la o firmă concurentă, cam de aceleaşi dimensiuni, de ani buni. Înainte tot director general a fost, apoi, în urmă, tot posturi mari în companii cunoscute. Nu pot să-mi imaginez pe cineva cu un profil mai bun decât acesta pentru ceea ce caut, e profilul ideal.

Am rămas mult pe gânduri, să-l şterg, să nu-l şterg... Oricum, şansele să ajung să cred într-o zi că omul acesta chiar e deştept şi că aş putea să-l recomand pe vreun post important sunt foarte mici, şi nu cred că merită să-mi pierd vremea.


Click pe imagine pentru a o vedea la rezoluţie mai mare

CV Butunoiu

Dar mi-am zis să mai fac un mic test. I-am scris că îl rog să-mi trimită un CV serios dacă vrea să-l iau în calcul. Un singur rând, câteva cuvinte, semnat GB.

Să vedem ce va face. Presupun că se va enerva, va deveni furios. Cum, lui, marelui director general, să i se spună aşa ceva? Şi ce contează un biet CV, două foi de hârtie, pe lângă toată experienţa lui măreaţă de atâţia ani de director general? Probabil că nici nu-mi va răspunde… 

Da, pentru mine e foarte relevant când cineva renunţă la un post de director general pentru că nu-i place mutra celui de la firma de recrutare, vreo remarcă sau vreo întrebare pe care i-o pune. Mie îmi uşurează munca, oricum. Şi eu îi enervez pe foarte mulţi, după cum bine se ştie...

Şi un mic sondaj:

Loading...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite