Cum să îţi faci spălătorie auto

Cum să îţi faci spălătorie auto

FOTO www.wall-street.ro

Majoritatea românilor ajung la o spălătorie auto o dată pe săptămână şi, pentru că fac un calcul şi văd că au cheltuit 100 de lei într-o lună, se gândesc să îşi deschidă şi ei una, de aici rezultă şi numărul mare de spălătorii auto - spun antreprenorii, care avertizează că investiţia depăşeşte 10.000 de euro şi poate fi recuperată după cel puţin cinci ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a avea un business in sfera serviciilor trebuie mai intai sa va infintati firma ca SRL-D, societate cu raspundere limitata – debutant, documentele necesare pentru inregistrarea la Oficiul National al Registrului Comertului le gasiti pe onrc.ro. Dupa inregistrarea in registrul comertului urmeaza inregistrarea fiscala si autorizarea functionarii societatii.
 

Cum să îţi faci spălătorie auto. Ce spun antreprenorii

 
"Este un business din care nu faci foarte multi bani, daca vorbim de profitabilitate este la limita. Investitia pentru doua boxe cu prelata, schelet metalic acoperit, depaseste 10.000 de euro si poate fi recuperata de abia dupa 5 ani“, spune Andrei, care detine o spalatorie in Sectorul 3 din Capitala.
 
Deschiderea unei spalatorii auto dureaza 4 luni, aprobarile vin greu. Intregul proces cu autorizatii costa circa 2.000 de euro, iar partea buna, spun antreprenorii, „nu mai vrea nimeni spaga pentru autorizatii“.
 

Cum să îţi faci spălătorie auto. Cele mai bune luni pentru spalatoriile auto

 
"Sezonul cu nunti este cel mai profitabil. Cele mai bune luni sunt august si septembrie, iar cele mai slabe sunt cele de tranzitie iarna-primavara sau toamna-iarna“, mai spune Andrei.
 
In functie de vad si de marime, o spalatorie auto poate avea intr-o zi 50 de masini, restul spalatoriilor mai mici au in medie 20-30 de masini pe zi. Deci intr-o luna, numarul de masini care trec printr-o spaltatorie auto sunt intre 600 si 1.500 de masini.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările