Criza Covid-19. Ford România trimite 6.000 de angajaţi în şomaj tehnic. Cu cât vor fi plătiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza provocată de Covid-19, care a determinat deja închiderea a fabricilor deţinute de trei mari producători auto din Europa, se propagă şi asupra României: Ford este nevoit să trimită în şomaj tehnic 6.000 de angajaţi.

Potrivit liderului Sindicatului Ford Craiova, Maria Manea, angajaţii fabricii de maşini din Craiova, vor fi trimişi în şomaj tehnic în perioada 19 martie - 5 aprilie.

Producătorul american de maşini a luat această măsură din cauza pandemiei de coronavirus.

Maria Manea, lider Sindicatul Ford Craiova, a declarat pentru Mediafax că angajaţii vor primi 78 la sută din salarii în această perioadă, dar că este posibil ca nu toată lumea să stea acasă.

„În perioada 19 martie - 5 aprilie 2020, angajaţíi Ford intră în şomaj tehnic. Vor fi plătiţi cu 78 la sută din salariu. Deocamdată nu ştim metodologia de aplicare.

Ne-au fost date informaţii că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activităţi care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luată această măsură”, a declarat, marţi, Maria Manea, liderul Sindicatului Ford Craiova.

Fabrica de maşini de la Craiova are peste 6.000 de angajaţi. Fabrica nu a transmis, încă, oficial, un punct de vedere referitor la informaţiile care au ajuns la angajaţi.

   

Volkswagen a anunţat deja că va închide aproape toate uzinele europene pentru două - trei săptămâni, din cauza crizei coronavirusului.

Luni, Renault a anunţat că va suspenda temporar producţia la 12 dintre fabricile sale. Vor fi afectate 12 uzine cu 18.000 de angajaţi. 

Şi grupul auto francez PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroën, Opel) a anunţat luni închiderea tuturor uzinelor sale din Europa, din cauza pandemiei de coronavirus 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite