Credit Europe Bank a încheiat anul 2016 cu un profit brut de 8 milioane de euro

Credit Europe
Bank a încheiat anul 2016 cu un profit brut de 8 milioane de euro

Credit Europe Bank a obţinut anul trecut un profit brut de 8 milioane de euro şi intenţionează ca în acest an să-şi crească vânzările de carduri cu 20% şi să obţină o cifră de afaceri cu peste 15% mai mare faţă de anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul trecut, depozitele totale ale clienţilor au crescut cu 18%, apropiindu-se de nivelul de 700 milioane de euro, iar rata de solvabilitate a fost de peste 18%, faţă de circa 15% în 2015.

„Pe segmentul retail, sub brandul CardAvantaj, cardurile de credit au continuat să fie principalul motor de creştere. Numărul acestora a crescut cu 50%, iar cifra totală de afaceri în această zonă a crescut cu 15% comparativ cu 2015”, a declarat Yakup Cil, CEO al Credit Europe Bank Romania.

În privinţa cardurilor, ţinta pentru 2017 este la fel de ambiţioasă, banca dorindu-şi o creştere a vânzărilor cu 20% şi o cifră de afaceri cu peste 15% mai mare faţă de anul trecut

„Privind în perspectivă, suntem încrezători în capacitatea noastră de a ne continua creşterea profitabilă atât în 2017, cât şi dincolo de acest an. Principalele noastre preocupări vor fi şi în 2017 creşterea segmentului de carduri, precum şi activităţile de creditare a firmelor mari şi a IMM-urilor”, a completat Yakup Cil.  

La finalul anului 2015, Credit Europe Bank avea active de 4,5 miliarde lei şi o cotă de piaţă de 1,2%, fiind pe poziţia a 16-a în topul băncilor din România, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: