COS Târgovişte începe demolarea a două coşuri industriale care nu mai sunt utilizate în procesul de producţie din 2005

COS Târgovişte începe demolarea a două coşuri industriale care nu mai sunt utilizate în procesul de producţie din 2005

Cele două coşuri care vor fi demolate prezintă deficienţe la structura de rezistenţă, susţin reprezentanţii companiei

Societatea COS Târgovişte a demarat miercuri procesul de demolare a două coşuri industriale din incinta întreprinderii, la propunerea Inspectoratului de Stat în Construcţii, se arată într-un comunicat transmis de companie, care precizează că cele două coşuri prezintă deficienţe la structura de rezistenţă şi că nu mai serveau procesului de producţie din 2005.

Ştiri pe aceeaşi temă

„COS Târgovişte acordă o atenţie sporită cerinţelor ecologice sau de securitate în exploatare. Astfel, începând de azi, a demarat operaţiunea de demolare a două coşuri industriale din incinta întreprinderii. Acest lucru era necesar şi a fost, de altfel, propus de Inspectoratul de Stat în Construcţii, Direcţia Regională în Construcţii Sud-Muntenia. Cele două coşuri prezintă deficienţe la structura de rezistenţă, astfel că era obligatorie demolarea lor, cu atât mai mult cu cât nu mai serveau procesului de producţie din anul 2005“, se arată în comunicatul transmis de companie.   
 
Reprezentanţii companiei arată că activitatea de la COS Târgovişte la jumătatea anului 2015 decurge în conformitate cu prevederile din Planul de Reorganizare Confirmat. „Restructurările realizate în ultimii doi ani (reducerea costurilor de producţie prin optimizarea regimului de lucru al utilajelor, schimbarea strategiei de vânzări, schimbarea reţetei de elaborare a oţelului etc.) încep să îşi arate efectele pozitive nu doar din punct de vedere economic, ci şi din cel al credibilităţii recâştigate în raport cu partenerii. Oţelul beton rămâne principalul produs al întreprinderii“, arată reprezentanţii companiei.
 
„Anul 2015 este, din punctul meu de vedere, unul în care lucrurile au mers bine şi am produs inclusiv în luna februarie, când de obicei activitatea este oprită. Încercăm şi în continuare să reducem costurile, prin optimizarea producţiei, reducerea stocurilor şi adaptarea continuă a produselor în funcţie de cerinţele pieţei. Nivelul de producţie a crescut faţă de anul precedent. Laminorul lucrează la circa 80% din capacitate, astfel că am rămas lideri pe piaţa românească la producţia de oţel beton, realizăm în continuare oţeluri structurale, oţeluri carbon de calitate, oţeluri aliate pentru construcţii de maşini“, a declarat Aurel Diamandi, director de producţie al COS Târgovişte.
 
Reprezentanţii companiei precizează că nu au fost dispuse disponibilizări, au fost chiar realizate angajări, iar salariile sunt achitate la zi. Întreprinderea a devenit în perioada 2013-iunie 2015 unul dintre cei mai importanţi contibuabili ai judeţului Dâmboviţa, achitând către bugetul de stat peste 200 de milioane de lei, se mai arată în comunicat. În plus, au fost achitate integral creanţele către creditorii salariaţi, conform Planului de Reorganizare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările