Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Prima TV de către omul de afaceri Cristian Burci

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Prima TV de către omul de afaceri Cristian Burci

Postul de televiziune Prima TV a fost lansat în anul 1997

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică prin care societatea Graffiti Red, controlată de omul de afaceri Cristian Burci, preia controlul asupra firmelor SBS Broadcasting Media şi Prime Time Productions, scrie Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoritatea de competiţie a evaluat acţiunea din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice, potrivit unui comunicat al instituţiei.
 
Graffiti Red face parte din grupul de companii controlat de Cristian Burci, activ în principal pe piaţa agenţiilor de publicitate şi pe cea de editare şi comercializare a publicaţiilor. Companiile achiziţionate aparţin grupului SBS şi activează, în domeniul producţiei şi difuzării programelor de televiziune şi radio.
În Romania, SBS Broadcasting Media deţine licenţa postului de televiziune Prima TV.
 
Consiliul Concurenţei a anunţat, pe 9 ianuarie, că analizează operaţiunea de concentrare economică. Cristian Burci a fost cel care a lansat, în anul 1997, postul Prima TV, pe care l-a cedat în anul 2005 către grupul german ProSiebenSat.1.
 
Omul de afaceri a achiziţionat, în 2012, şi Adevărul Holding. 
 
Mai puteţi citi:
 
Eşti un om cât se poate de obişnuit, eşti întotdeauna la curent cu cele mai fierbinţi ştiri politice, sociale, economice sau mondene? Ai mereu o opinie despre un eveniment? Dacă ai între 18 şi 50 de ani, te invităm la preselecţii, sâmbătă, 25 ianuarie, la redacţia ziarului Adevărul (str. Fabrica de Glucoză nr. 21, et. 1, sector 2).
 
La câteva ore după ce Şerban Huidu şi-a anunţat plecarea de la Kiss FM, cârcotaşul matinal a declarat pentru paginademedia.ro că în prezent e liber de contract şi că a primit mai multe oferte profesionale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: