Consiliul Concurenţei analizează preluarea unei firme care verifică instalaţiile de gaze de către E.ON şi Adrem Invest

Consiliul Concurenţei analizează preluarea unei firme care verifică instalaţiile de gaze de către E.ON şi Adrem Invest

E.ON alimentează cu gaze naturale jumătatea nordică a ţării

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică prin dobândirea controlului în comun de către E.ON România şi Adrem Invest asupra E.ON Instalaţii Interioare, deţinută de grupul german E.ON.

Ştiri pe aceeaşi temă

E.ON Instalaţii Interioare va avea ca obiect principal de activitate efectuarea reviziilor şi verificărilor tehnice periodice a instalaţiilor de gaze naturale, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei.
 
E.ON România a anunţat în 8 aprilie că a semnat în luna martie un parteneriat cu Adrem Invest pentru crearea unui joint-venture în sectorul reviziilor, verificărilor instalaţiilor de gaze naturale şi citirii contoarelor de gaze. E.ON România face parte din grupul german de utilităţi E.ON, şi are activităţi în sectoarele gazelor naturale şi electricităţii. Compania distribuie gaze naturale în jumătatea de nord a ţării şi se ocupă cu distribuţia de energie în zona Moldovei.
 
Adrem Invest, membră a grupului Adrem, controlat de oameni de afaceri români, este specializată în ingineria industrială. Adrem Invest este implicată şi în producţia de electricitate.
 
Adrem Invest este controlată de către fraţii Corneliu şi Adrian Bodea. Afacerile firmei au avut un ritm de creştere de 30% în ultimii doi ani, urmând să ajungă la peste 50 milioane de euro până la sfârşitul acestui an, după circa 39 milioane de euro în 2012. Compania are 1.000 de salariaţi. Marea majoritate a acestora se ocupă de servicii prestate în domeniul distribuţiei de gaze şi electricitate. O altă parte se ocupă de inginerie şi producţie. 
 
Compania a anunţat anul trecut intenţia de construi o termocentrală de 90 milioane de euro în Suceava. Proiectul termocentralei de la Suceava este derulat de firma Bioenergy Suceava, controlată în proporţie de 48,98% de Adrem Invest. Firmele Bio Electrica Transilvania din Rădăuţi şi RZ Rumanien Beteiligungs din Austria deţin fiecare câte 25,51% din capital. Bio Electrica Transilvania este controlată de Cascade Empire Immobilien din Austria, din grupul Holzindustrie Schweighofer.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: