Concedieri masive şi tăieri de salarii la Wizz Air

Concedieri masive şi tăieri de salarii la Wizz Air

Una dintre cele mai mari companii aeriene a anunţat că este nevoită să facă numeroase concedieri din cauza restricţiilor de circulaţie impuse

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, Wizz Air a anunţat că va concedia aproape 20% din personal şi va tăia salariile celorlalţi angajaţi, în condiţiile în care avioanele sunt blocate la sol
 
Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat marţi că va elimina 1.000 de locuri de muncă şi va tăia salariile pentru restul angajaţilor, în contextul eforturilor pentru limitarea impactul financiar al pandemiei de coronavirus.
 
 
 
Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, a precizat că cele 1.000 de locuri de muncă eliminate reprezintă echivalentul a 19% din personalul său, se arată în comunicatul companiei.
 
De asemenea, salariile piloţilor, personalului însoţitor şi angajaţilor din birouri vor fi diminuate, în medie, cu 14%. Directorul general József Váradi şi ceilalţi membri ai Consiliului director vor suferi o scădere a salariilor cu 22%.
 
„Pentru întregul an 2021, remuneraţiile directorului general, cele ale membrilor Consiliului de Administraţie şi a tuturor ofiţerilor superiori vor fi reduse cu 22%, în timp ce salariile piloţilor, echipajului de cabină şi ale personalului din birouri vor fi reduse cu 14% în medie”, se arată ân comunicat.
 
În prezent, Wizz Air operează la 3% din capacitate şi compania susţine că dispune de lichidităţi în valoare de 1,5 miliarde de euro, ceea ce îi conferă o poziţie financiară solidă.
 
Analiştii de la Citi susţin că Ryanair şi Wizz Air vor fi singurele mari companii aeriene din Europa care nu vor fi nevoite să recurgă la o refinanţare.
 
Pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian, singurele zboruri care mai operează având drept scop repatrierea cetăţenilor.
 
Aeroportul Heathrow din Londra, în mod tradiţional cel mai aglomerat din Europa, estimează că în luna aprilie numărul pasagerilor va scădea cu peste 90% comparativ cu luna aprilie a anului trecut.
 
Înainte de pandemie, Wizz Air oferea zboruri pe 700 de rute de la 25 de baze, ce asigurau conexiunea între 155 de destinaţii din 45 de ţări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările