Compania cehă CEZ este noul furnizor de electricitate al uzinelor Dacia

Compania cehă CEZ este noul furnizor de electricitate al uzinelor Dacia

CEZ a livrat, anul trecut, clienţilor circa 6.420 GWh de energie electrică, ceea ce înseamnă că uzinele Dacia înseamnă aproape 5% din afaceri FOTO AP Images

Grupul auto francez Renault a schimbat, de la 1 iulie, furnizorul de electricitate pentru uzinele Dacia din Mioveni şi pentru centrul tehnic din Titu al diviziei Renault Technologie Roumanie. Noul contract a fost acordat companiei cehe CEZ, care a anunţat noul acord luni.

„Grupul Renault România şi CEZ Vânzare se află la prima colaborare de la înfiinţarea CEZ Vânzare, în 2007. Consumul anual estimat al Dacia se ridică la aproximativ 304 GWh/an”, a precizat CEZ, potrivit News.ro. Prin această operaţiune, CEZ, compania cu cea mai mică cotă de piaţă dintre distribuitorii regionali din România, a atras un client care înseamnă circa 0,6% din consumul de energie electrică a României. Dacia este printre cei mai râvniţi clienţi pentru distribuitorii de electricitate.

Anterior, furnizorul de energie al Renault era compania Tinmar, controlată de omul de afaceri Augustin Oancea. Anul trecut, consumul total de energie electrică din România a afost de 52.565 Gwh, din care 39.938 Gwh a reprezentat consumul companiilor.

CEZ a livrat, anul trecut, clienţilor circa 6.420 GWh de energie electrică, ceea ce înseamnă că uzinele Dacia înseamnă aproape 5% din afaceri. Grupul CEZ controlează, din 2005, una din cele opt distribuţii regionale de electricitate din România, după ce a preluat Electrica Oltenia, care furnizează energie electrică în şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman.

CEZ are, în prezent, 1,4 milioane de clienţi în România şi se situează, din acest punct de vedere, în urma companiilor rivale Enel, Electrica şi E.ON. Pe partea de producţie de energie eoliană, CEZ a produs anul trecut 1.286 GWh de energie verde şi avea la sfârşitul anului trecut 240 de turbine.

CEZ deţine  parcuri eoliene la Fântânele, Cogealac şi Grădina, unde cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totală instalată de 600 MW, a fost construit cu 1,1 miliarde de euro. Grupul CEZ are opt filiale în România: CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: