Coaliţia pentru Dezvoltarea României îi scrie lui Iohannis: Lipsa de predictibilitate afectează mediul de afaceri din România

Coaliţia pentru
Dezvoltarea României îi scrie lui Iohannis: Lipsa de predictibilitate afectează mediul de afaceri din România

Mediul de afaceri a resimţit în acest an şi, mai ales, în ultimele luni, o lipsă de predictibilitate foarte gravă, semnalează Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) într-o scrisoare destinată preşedintelui Klaus Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

CDR subliniază calitatea precară a procesului legislativ din România, care în 2017 1„a fost dominat de folosirea abuzivă a ordonanţelor de urgenţă, de netransparenţă şi de lipsă de comunicare reală cu mediul de afaceri“.

„Mediul de afaceri are nevoie ca regimurile fiscal şi al muncii în România să fie predictibile. În acest sens, CDR a lansat apeluri repetate către Guvern şi Parlament ca principiile predictibilităţii şi stabilităţii să fie respectate, spre avantajul economiei româneşti”, transmis CDR.

Având în vedere situaţia economică bună a României, CDR consideră că modificările aduse Codului Fiscal, pe care mediul de afaceri nu le-a solicitat, nu trebuie implementate nici fără un studiu serios de impact şi nici într-un termen atât de scurt. Riscul pe termen scurt, dar mai ales pe termen mediu şi lung este ca aceste modificări să provoace dezechilibre nedorite şi inutile economiei româneşti, spune Coaliţia.

CDR transmite că a solicitat în mai multe rânduri Guvernului să explice de ce trebuie făcute aceste modificări, informând că mediul de afaceri şi societatea românească încă nu au primit raţionamentul pentru care România face aceste modificări fiscale de la 1 ianuarie 2018.

În acelaşi timp, CDR susţine că a semnalat expres Guvernului că dezavuează afirmaţiile făcute din zona guvernamentală împotriva companiilor străine şi româneşti şi a băncilor, la nivel general.

„România are nevoie de un climat de afaceri de încredere, în care toţi jucătorii economici au un rol benefic şi pot colabora şi conlucra. Dată fiind situaţia, considerăm că lipsa de predictibilitate ar putea să afecteze grav climatul economic românesc pe termen mediu şi lung”, transmite CDR, mulţumindu-i lui Iohannis, căruia îi atribuie „rolul de factor de stabilitate şi mediator în societate“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările