City Insurance, Asirom, Carpatica Asig şi Euroins au cumulat mai mult de trei sferturi din petiţiile clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit, în primele şase luni ale anului, un număr total de 8.124 petiţii transmise de către asiguraţi FOTO: SHUTTERSTOCK
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit, în primele şase luni ale anului, un număr total de 8.124 petiţii transmise de către asiguraţi FOTO: SHUTTERSTOCK

Firmele City Insurance, Asirom, Carpatica Asig şi Euroins, aflate deja în atenţia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru probleme cu banii, au cumulat 76,14% din totalul reclamaţiilor depuse, în primul semestru al acestui an, de şoferii sau de service-urile nemulţumite de serviciile primite, potrivit unui comunicat publicat vineri.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit, în primele şase luni ale anului, un număr total de 8.124 petiţii transmise de către asiguraţi.

„Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul petiţiilor analizate şi soluţionate, în mod unic pe petent, a scăzut cu 2%“, precizează ASF.

Cele mai multe petiţii, ca pondere din total, au fost înregistrate în dreptul City Insurance, 37,56%, urmată de Asirom cu 14,07%, Carpatica Asig cu 14,03% şi Euroins cu 10,48%. Cele mai mari creşteri ale numărului de petiţii, comparativ cu acelaşi semestru din 2015, l-au înregistrat firmele de asigurări Forte Asigurări (+8.100%), City Insurance (+165,49%), Carpatica Asig (+45,13%) şi Asirom (+26%).

Pentru celelalte societăţi au fost consemnate scăderi ale numărului de petiţii primite în primul semestru din 2016, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe clase de asigurări, zona asigurărilor obligatorii RCA şi Carte Verde a primit cele mai multe petiţii, 76,77% din total. Pe locul doi sunt asigurările CASCO, cu 16,11% din total.

ASF a aprobat săptămâna aceasta planul de redresare financiară a companiei City Insurance, care obligă acţionarii societăţii să majoreze capitalul social cu 30 milioane euro până la 30 septembrie. La Asirom, ASF a fixat firmei termen până în 15 august pentru a remedia deficienţele descoperite de către autoritate în urma unui control. ASF a decis pe 25 ianuarie intrarea Carpatica Asig în rezoluţie, o situaţie similară insolvenţei, pentru a evita falimentul societăţii de asigurări.

În cazul Euroins, ASF a hotărât în 14 octombrie 2015 să deschidă procedura de redresare financiară, având ca obiectiv restabilirea situaţiei financiare în termen de un an. În august 2015, ASF a decis să ceară falimentul Astra Asigurări, liderul pieţei RCA la acea vreme, care în prezent se află în procedură de lichidare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite