Cine va fi noul proprietar al Blue Air? Două companii au rămas în cursa pentru preluarea operatorului aerian

Cine va fi noul proprietar al Blue Air? Două companii au rămas în cursa pentru preluarea operatorului aerian

Blue Air operează zboruri cu 8 aeronave, către 30 de destinaţii europene cu plecare din Bucureţti, Bacău şi Sibiu, având aproximativ 400 de salariaţi FOTO Adevărul

O asociere din care face parte Medallion Air, controlată de Victor Dumitrescu, şi o companie înregistrată în Belgia, au depus oferte pentru preluarea operatorului aerian Blue Air, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache. Pentru preluarea companiei se calificase şi o firmă deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, însă aceasta nu a mai depus ofertă.

Tranzacţia vizează preluarea fondului de comerţ, care include brandul Blue Air, know-how-ul şi platforma de vânzare, nu şi activele companiei, iar licitaţia porneşte de la 6 milioane de lei, au declarat surse apropiate situaţiei, potrivit Mediafax. Printre obligaţiile cumpărătorului se numără plata datoriilor legate de activitatea curentă şi onorarea zborurilor deja contractate, au precizat sursele.

"Casa de Insolvenţă Transilvania, coordonatorul echipei de negociere pentru vânzarea Blue Air, anunţă că astăzi, 16 mai 2013, au fost depuse 2 oferte finale de preluare a business-ului Blue Air. Ofertele trebuie să fie însoţite şi de dovezi de depunere a garanţiei solicitate de către Comisia de organizare a procedurii de vânzare. Ofertele vor fi deschise vineri, 17 mai. Dacă toate condiţiile solicitate sunt îndeplinite, Comisia de vânzare, în urma deschiderii ofertelor, va desemna un câştigator. Acest câştigător va trebui ulterior aprobat de către creditori şi acţionari înainte de a se face efectiv transferul business-ului", se arată într-un comunicat CITR, coordonatorul echipei de negociere încă de la demararea procesului.
 
Casa de insolvenţă precizează că, în acord cu creditorii şi investitorii interesaţi de Blue Air, a accelerat licitaţia pentru a putea asigura companiei o stabilitate ridicată.
 
Vânzarea business-ului Blue Air a fost decisă pentru consolidarea poziţiei companiei pe piaţa din România şi pe cea europeană, se spune în comunicat.
 
"Într-o primă etapă a procedurii de vânzare, echipa de negociere coordonată de Casa de Insolvenţă Transilvania a atras 12 investitori interesaţi. Dintre ofertele depuse, 9 au fost considerate eligibile. În urma procesului de evaluare şi analiză a ofertelor depuse, în cursa pentru Blue Air au mai rămas 3 investitori. Doi dintre aceştia au depus astăzi ofertele finale. Compania aviatică Blue Air nu se află în nicio procedură judiciară şi îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, conform orarului de zbor, fără ca pasagerii să fie afectaţi în vreun fel de procesul de vânzare", arată CITR.
 
Firma Medallion Air, deţinută de Victor Dumitrescu, operează zboruri în regim charter.
 
CITR, administratorul judiciar al Romstrade, firmă aflată în insolvenţă şi care deţine Blue Air, şi-a propus un termen de cel mult două luni pentru vânzarea companiei, au declarat la 11 aprilie pentru Mediafax surse apropiate situaţiei.
 
 
În prezent, Blue Air operează zboruri cu 8 aeronave, către 30 de destinaţii europene cu plecare din Bucureţti, Bacău şi Sibiu, având aproximativ 400 de salariaţi.
 
Blue Air şi constructorul Romstrade, aflat în insolvenţă, sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad şi aflat în prezent în detenţie.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: