Cifra de afaceri din comerţul cu autoturisme a scăzut în iulie

Cifra de afaceri din comerţul cu autoturisme a scăzut în iulie

Comerţul cu autovehicule a scăzut cu 4% în luna iulie faţă de iunie. FOTO Mediafax

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut îi iulie cu 5,5%  faţă de iunie şi cu 6,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 6,6%  cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%, potrivit datelor INS.

Scăderea a fost determinată în special de contracţiile suferite la comerţul cu autovehicule (-4,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,2%).
Creşteri s-au înregistrat la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,9%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, cât şi la întreţinerea şi repararea  motocicletelor (+0,4%).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările